Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Studentkåren och föreningar

   Studentkåren är till för dig. Studenterna i kåren arbetar med att göra din studietid på Högskolan i Skövde så bra som möjligt. Studentkåren i Skövde, SiS, är studenternas egen organisation och du som studerar vid Högskolan kan bli medlem.

   Din utbildning är en av de största och viktigaste investeringarna i ditt liv. Det är därför viktigt du får ut så mycket som möjligt av din studietid och att du är nöjd med utbildningen. Det är här Studentkåren kommer in. Genom att representera studenterna i Högskolans nämnder och råd ser de till att studenternas åsikter förs fram. Du har rätt att påverka din utbildning – Studentkåren hjälper dig med det.

   Studenternas eget hus

   På Högskolan är Kårhuset Boulogner den självklara mötesplatsen för många studenter för här arrangeras pubkvällar, sittningar, fester och andra aktiviteter.

   Studenttiden handlar inte bara om studierna

   Studentkåren poängterar att din tid vid Högskolan inte bara handlar om vad du läser. Det är viktigt att allt runt omkring fungerar, såsom bra bostad och meningsfulla aktiviteter. Studentkåren driver därför hyresförhandlingar, ser över studentbostäderna, anordnar aktiviteter och fester.

   Medlemskap i Studentkåren i Skövde får du för 300 kr per år eller 600 kronor för tre år. Mer information och betalning av medlemskap hittar du på studentkaren.se De flesta nya studenter kommer i kontakt med Studentkåren redan under sin första vecka på Högskolan, om inte hittar du kårkansliet i A-huset.

   Föreningslivet – ett sätt att träffa kompisar

   Studenters engagemang i föreningar är en viktig del av studentlivet och som student har du alla möjligheter att engagera dig i olika föreningar. Kåren är en av dem. Inom kåren finns det ett flertal föreningar som du kan gå med i beroende på vad du läser. Läser du data/IT kan du gå med i Skills, sjuksköterskestudenterna i SköSjuk, Safir heter föreningen för ekonomstudenterna, ESS för ingenjörsstudenter och Vitae är för studenter som läser under institutionen Biovetenskap och institutionen för Hälsovetenskaper.

   Genom föreningarna finns möjlighet att träffa nya vänner som har liknande intressen eller går på samma utbildning. Sen finns det ytterligare en hel hop föreningar med olika intresseområden, allt från idrott, musik till försäljning av kurslitteratur.

   Läs mer om Studentkåren på Studentportalen

   Publicerad: 2020-01-29
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se