Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Agil projektledning för industrin A1N

   Kurs, Avancerad nivå, 3 hp, VP738A

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa kursplan och behörighetskrav.

   Vår 2024, Plats: Flexibel, Takt: 20%

   Anmälan stängd

   Anmälan

   15 september 2023 - 16 oktober 2023

   Ange kod HS-16225 på antagning.se

   Kursplan med litteraturlista

   När? Var? Hur?

   Pågår: 25 mars 2024 - 2 juni 2024
   Plats: Flexibel, Distans, Flexibel tid
   Takt: 20%
   Kursen genomförs utan obligatoriska träffar på campus. Undervisningen stöds av informations- och kommunikationssystem. Kursmaterial är tillgängligt via lärplattformen i Studentportalen.

   Behörighet

   För att vara behörig till kursen krävs 60 högskolepoäng inom produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi eller motsvarande. Vidare krävs godkänt betyg i Svenska 3 (eller motsvarande kunskaper). Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens.

   Urval

   Avklarade högskolepoäng.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.
   Kursen Agil projektledning för industrin är riktad till dig som vill utöka din kompetens och förståelse för agila metoder och som idag arbetar som chef eller projektledare. Sedan några år tillbaka är Agil projektledning på stark frammarsch. Dagens snabba tempo kräver en ökad flexibilitet som inte traditionella arbetsmetoder inte alltid kan hantera.

   Traditionell projektledning har begränsningar i möjligheten att hantera osäkerhet och oplanerade förändringar som sker i organisationen under projektets livstid. Det kan leda till dyra projekt som levererar det organisationen behövde när projektet startades, inte det som behövs idag.

   Tidigare kursdeltagare berättar:

   "Efter att ha läst kursen Agil projektledning för industrin har jag fått en förståelse hur jag som ansvarig för en underhållsverksamhet kan dra nytta av Agila tankesätt och metoder i min roll att leda min verksamhet och medarbetare. Jag hade redan innan en uppfattning om att självstyrande lag, samarbete, kundfokus och att vara anpassningsbar är en viktig del att nå framgång, denna kurs har stärkt den uppfattningen och triggar mig att med hjälp av agilt tankesätt och agila metoder få det att fungera ännu bättre."
   - Daniel Enedahl, Arbetsledare operativt underhåll, Powertrain Engineering Sweden AB.

   Vad innebär agila metoder?

   Ett agilt arbetssätt innebär att ha ett starkt fokus på kundens behov, täta avstämningar och större utrymme att förändra och anpassa planen efter nya faktorer. Det kan också vara ett sätt att bryta barriärer mellan olika delar av organisationen eller vara ett flexiblare alternativ för att driva fram innovation och transformation.

   Agila metoder som ska användas för att genomföra större industriella projekt behöver kunna skalas upp och passa, eller kunna anpassas till, den aktuella organisationen. Agila metoder kan skalas upp för att hantera stora transformationsprojekt som spänner över hela organisationen, men för att nå dit krävs mycket kunskap och engagemang.

   Vem är du?

   Kursen vänder sig till dig som är chef eller projektledare och vill förstå vilken metod som passar ditt projekt och vad som krävs för att genomföra agila projekt i din organisation.

   Efter avslutad kurs kan du

   Kursen kommer ge dig kompetens att jämföra och utvärdera olika agila metoder samt kunna identifiera möjligheter och risker med agila projekt i en praktisk verksamhet. Du kommer också att ha god förståelse för skillnaderna mellan traditionella och agila metoder. Kursen är utformad så att du ska kunna få arbeta med problemställningar som finns på din arbetsplats idag. I dessa arbeten utifrån vi från ledarskapsperspektiv där du får diskutera, presentera och beskriva dina förslag till lösningar i ett sammanhang som bygger på vetenskaplig grund som kan implementeras på din arbetsplats.

   Ansökan, behörighet och antagning

   Om du arbetar inom industrin, men saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på så kallad reell kompetens. Läs mer på his.se/ansokindustrikurser.

   Kontakt

   Kursansvarig

   Examinator

   Publicerad: 2020-09-18
   Senast ändrad: 2020-09-18
   Sidansvarig: webmaster@his.se