Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Applikationer för datorstödd tillverkning (CAM) A1N

   Kurs, Avancerad nivå, 3 hp, VP758A

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa kursplan och behörighetskrav.

   Vår 2024, Plats: Flexibel, Takt: 20%

   Anmälan stängd

   Anmälan

   15 september 2023 - 16 oktober 2023

   Ange kod HS-16232 på antagning.se

   Kursplan med litteraturlista

   När? Var? Hur?

   Pågår: 25 mars 2024 - 2 juni 2024
   Plats: Flexibel, Distans, Flexibel tid
   Takt: 20%
   Kursen genomförs utan obligatoriska träffar på campus. Undervisningen stöds av informations- och kommunikationssystem. Kursmaterial är tillgängligt via lärplattformen i Studentportalen.

   Behörighet

   För att vara behörig till kursen krävs 60 högskolepoäng inom produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi eller motsvarande inklusive en grundläggande kurs i CAD av minst 3hp. Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens.

   Urval

   Avklarade högskolepoäng.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.
   CNC-maskiner har blivit populära i den moderna produktionsanläggningen, fördelarna är flera, bland annat förbättrad produktkvalitet, produktionseffektivitet och prestanda. I dagens hårda affärsklimat är det inte konstigt att kraven på, bland annat, effektivisering ökar. I den här kursen lär du dig grunderna till datorstödd tillverkning (CAM), vid kursens slut har du byggt förståelse för hur artikelberedning kan effektiviseras och på så sätt maximera nyttan, och vinsten ytterligare.

   De programvaruverktyg som idag finns för datorstödd tillverkning (CAM), stöder CNC-programmering på ett antingen ett interaktivt, eller automatiskt sätt. I programvaruverktygen organiseras all information som krävs för CNC-programmering i flera vyer så att alla intressenter, såsom produktionschefer, produktionsingenjörer, underhålls- och CNC-operatörer får tillgång till informationen baserat på deras krav.

   Kursens innehåll är oberoende av tillverkare

   Kursen Applikationer för datorstödd tillverkning kommer börja med att presentera CNC-programmeringsspråket, Word Address Programming (WAP). I nästa moment får kursdeltagarna utveckla sina processplaneringsfärdigheter genom att ta del av industriella fallstudier. Därefter förväntas deltagarna kunna tolka detaljgeometrier med tillhörande produkt- och tillverkningsinformation (PMI) för att kunna värdera om tillverkningsprocesserna är genomförbara med tillgängliga resurser. I sista momentet bygger kursdeltagarna den förståelse som krävs för att utvärdera planerade tillverkningsprocesser i flera kriterier som kvalitet, tid och kostnad.

   Kunskaperna och färdigheterna för processplanering som du bygger på dig under kursen kan implementeras i alla CAM-verktyg, oavsett utvecklare/tillverkare.

   Efter avslutad kurs kan du:

   • Skapa datornumeriska styrkoder (CNC) baserade på ISO 6983-standard.
   • Analysera 3D-komponentmodeller med produkt- och tillverkningsinformation (PMI) och planera tillverkningsprocessen därefter.
   • Utvärdera tillverkningsprocessen utifrån flera kriterier.

   Vem är kursen för?

   Kursen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom industrin och vill få en bättre förståelse för grunderna till datorstödd tillverkning (CAM).

   Kursformat

   Kursen i sin utbildningsform och omfattning tänkt att kombineras med arbete. Det innebär att kursen är:

   • Online
   • Kort kurs (3 Högskolepoäng) med en studietakt på 20% (motsvarar ca 8 tim i veckan i 10 veckor)
   • Genomförs genom självstudier samt enstaka schemalagda tillfällen där du får möjlighet att träffa övriga kursdeltagare och kursens lärare (dessa träffar genomförs på distans via Zoom).

   Undervisningen bedrivs främst på engelska.

   Behörighet

   Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven kan du få din behörighet bedömd på reell kompetens, kunskap och kompetens som du har fått på annat sätt, såsom arbetslivserfarenhet, övriga studier med mera. Läs mer under his.se/sokwiser.

   Utvecklad inom WISER

   Kursen är utvecklad inom projektet WISER. Vi erbjuder skräddarsydda kurser för digital transformation och riktar sig till dig som är yrkesverksam. Projektet samfinansieras av KK-stiftelsen inom ramen för Expertkompetens. För mer information besök: his.se/wiser.

   Kontakt

   Kursansvarig

   Examinator

   Publicerad: 2022-12-30
   Senast ändrad: 2022-12-30
   Sidansvarig: webmaster@his.se