Wei Wang
Lektor i automatiseringsteknik
Institutionen för ingenjörsvetenskap
Välj ett tillfälle för att visa kursplan och behörighetskrav.
Ange kod HS-16232 på antagning.se
De programvaruverktyg som idag finns för datorstödd tillverkning (CAM), stöder CNC-programmering på ett antingen ett interaktivt, eller automatiskt sätt. I programvaruverktygen organiseras all information som krävs för CNC-programmering i flera vyer så att alla intressenter, såsom produktionschefer, produktionsingenjörer, underhålls- och CNC-operatörer får tillgång till informationen baserat på deras krav.
Kursen Grunderna till datorstödd tillverkning kommer börja med att presentera CNC-programmeringsspråket, Word Address Programming (WAP). I nästa moment får kursdeltagarna utveckla sina processplaneringsfärdigheter genom att ta del av industriella fallstudier. Därefter förväntas deltagarna kunna tolka detaljgeometrier med tillhörande produkt- och tillverkningsinformation (PMI) för att kunna värdera om tillverkningsprocesserna är genomförbara med tillgängliga resurser. I sista momentet bygger kursdeltagarna den förståelse som krävs för att utvärdera planerade tillverkningsprocesser i flera kriterier som kvalitet, tid och kostnad.
Kunskaperna och färdigheterna för processplanering som du bygger på dig under kursen kan implementeras i alla CAM-verktyg, oavsett utvecklare/tillverkare.
Kursen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom industrin och vill få en bättre förståelse för grunderna till datorstödd tillverkning (CAM).
Kursen i sin utbildningsform och omfattning tänkt att kombineras med arbete. Det innebär att kursen är:
Undervisningen bedrivs främst på engelska.
Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven kan du få din behörighet bedömd på reell kompetens, kunskap och kompetens som du har fått på annat sätt, såsom arbetslivserfarenhet, övriga studier med mera. Läs mer under his.se/sokwiser.
Kursen är utvecklad inom projektet WISER. Vi erbjuder skräddarsydda kurser för digital transformation och riktar sig till dig som är yrkesverksam. Projektet samfinansieras av KK-stiftelsen inom ramen för Expertkompetens. För mer information besök: his.se/wiser.