

Introduktion till self-service business intelligence A1N
Anmälan
Välj ett tillfälle för att visa kursplan och behörighetskrav.
Vår 2023, Plats: Flexibel, Takt: 20%
Anmälan
Ange kod HS-16197 på antagning.se
Kursplan med litteraturlista
När? Var? Hur?
Behörighet
Urval
Språk
Kort om SSBI
Konkret innebär Self-service business intelligence (SSBI) att du som medarbetare kan ta del av och utforska data även om du inte har en bakgrund inom IT. SSBI låter dig filtrera, sortera, analysera och visualisera data utan att involvera BI- och IT-avdelningen. Det kortar ledtider och frigör resurser på IT-avdelningen, att underlagen dessutom blir framtagna av de som sitter med utmaningarna och behoven skapar ett mervärde hela vägen till kund.
Omvärldsbevakning och praktiska moment bygger din förmåga
I många fall kan det vara utmanande för en organisation att komma igång med SSBI, i kursen kommer vi fokusera på att öka medvetenhet kring dessa utmaningar för att underlätta införandet och användandet av SSBI. Det gör vi bland annat genom att studera utmaningar, framgångsfaktorer och riktlinjer som är identifierade inom forskningen av SSBI. Dessa moment bygger den färdighet som krävs för att förstå hur SSIB kan implementeras på din arbetsplats.
Efter avslutad kurs kan du:
- Redogöra för vad som kännetecknar self-service business intelligence.
- På ett fördjupat sätt redogöra för, problematisera och diskutera vilka utmaningar som påverkar införande och användning av self-service business intelligence samt
- redogöra för, och diskutera hur utmaningar bör hanteras för att lyckas med en satsning inom self-service business intelligence.
Vem är kursen för?
Det här är en bred kurs som riktar sig till dig som är yrkesverksam, arbetar i någon form av beslutsfattande roll och vill få bättre förståelse för hur SSBI kan underlätta din vardag.
Kursformat
Kursen i sin utbildningsform och omfattning tänkt att kombineras med arbete. Det innebär att kursen är:
- Online
- Kort kurs (3 Högskolepoäng) med en studietakt på 20% (motsvarar ca 8 tim i veckan i 10 veckor)
- Genomförs genom självstudier samt enstaka schemalagda tillfällen där du får möjlighet att träffa övriga kursdeltagare och kursens lärare (dessa träffar genomförs på distans via Zoom).
Undervisningen bedrivs främst på svenska men moment på engelska kan förekomma.
Behörighet
Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven kan du få din behörighet bedömd på reell kompetens, kunskap och kompetens som du har fått på annat sätt, såsom arbetslivserfarenhet, övriga studier m.m. Läs mer under his.se/sokwiser
Utvecklad inom WISER
Kursen är utvecklad inom projektet WISER. Vi erbjuder skräddarsydda kurser för digital transformation och riktar sig till dig som är yrkesverksam. Projektet samfinansieras av KK-stiftelsen inom ramen för Expertkompetens. För mer information besök: his.se/wiser