Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Möjligheter och fördelar med simulering som beslutsstöd A1N

      Kurs, Avancerad nivå, 4 hp, VP734A

      Anmälan

      Välj ett tillfälle för att visa kursplan och behörighetskrav.

      Inställt Höst 2021, Plats: Flexibel, Takt: 25%

      Anmälan

      Detta tillfälle har ställts in, kontakta antagning@his.se för frågor.

      Kursplan med litteraturlista

      När? Var? Hur?

      Pågår: 1 november 2021 - 16 januari 2022
      Plats: Flexibel, Distans, Flexibel tid
      Takt: 25%

      Kursen genomförs utan obligatoriska träffar på campus. Undervisningen stöds av informations- och kommunikationssystem. Kursmaterial är tillgängligt via lärplattformen i Studentportalen.

      Behörighet

      För att vara behörig till kursen krävs en examen på grundnivå inom integrerad produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi eller motsvarande omfattande minst 180 hp, samt minst 12 månaders dokumenterad yrkeserfarenhet från relevant område. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper i engelska visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens.

      Urval

      Avklarade högskolepoäng.

      Språk

      Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.
      Vill du basera ditt beslutsfattande mer på fakta än magkänsla och historiskt utfall? Då ska du gå denna kurs! Kursen fokuserar på hur beslutsfattande vid utveckling av system och införande av kontinuerligt förbättringsarbete kan stödjas på operationell och strategisk nivå med hjälp av två populära modelleringstekniker, diskret händelsestyrd simulering och systemdynamisk simulering.

      Globalisering, snabba marknadsförändringar, Industri 4.0, ”mass customization” och pressen från demografiutvecklingen är bara några aspekter som ökar kravet på att kunna hantera förändringar effektivare. Simulering är ett kraftfullt verktyg för att möjliggöra virtuell testning av scenarioplanering, ge stöd till lärande och därigenom stödja effektivare implementeringar.

      Lär dig förstå hur simulering kan användas

      Föreläsningarna baseras på aktuell forskning inom ”operational research” och ”operations management”, innefattar gästföreläsningar från industrin och sjukvården, laborationer för att se hur simulering och optimering kan ge stöd vid analys av komplexa system, samt diskussionsseminarier där erfarenheter kan utbytas mellan kursdeltagarna. Under kursen kommer studenterna att utföra en projektuppgift där de ska identifiera hur simulering kan vara lämpligt för att adressera ett verkligt problem i den egna organisationen.

      Vem är kursen för?

      Kursen, som ges på engelska, riktar sig till ledare och yrkesverksamma från små, medelstora eller stora organisationer intresserade av att förstå hur simulering kan användas, liksom dess begränsningar och nackdelar, samt hur simulering kan bli en del av en organisations arbetssätt (t.ex. Lean).

      Efter avslutad kurs kan du:

      • förklara och diskutera fördelarna och möjligheterna med att använda simulering, samt dess olika grundläggande världsbilder, för att stödja beslut vid design av system och vid val av förbättringar på både strategisk och operativ nivå
      • visa förståelse för behovet av de olika stegen som behövs i en simuleringsstudie, analysera och utvärdera simulerings- och optimeringsresultat för att använda det som faktabaserat beslutsstöd
      • identifiera och motivera vad som avgör när ett simuleringsprojekt är lämpligt att använda sig av, eller inte, i ett specifikt sammanhang
      • identifiera och kritiskt diskutera hur simulering kan introduceras som ett verktyg i den egna verksamheten, utifrån nuvarande standarder och för att stödja hållbar utveckling

      Kontakt

      Examinator

      Kursansvarig

      Publicerad: 2020-01-07
      Senast ändrad: 2020-01-07
      Sidansvarig: webmaster@his.se