Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Industriell beräkningsteknik - masterprogram

   Program, Avancerad nivå, 120 hp, IBEMA
   Masterexamen

   Industriell beräkningsteknik - masterprogram

   Program, Avancerad nivå, 120 hp, IBEMA
   Masterexamen

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa utbildningsplan, kursutbud och behörighetskrav.

   Höst 2024, Plats: Campus (Skövde), Takt: 100%

   Öppnar i mån av plats 2024-07-15

   Anmälan

   15 mars 2024 - 15 april 2024

   Ange kod HS-31289 på antagning.se

   Utbildningsplan

   När? Var? Hur?

   Pågår: 2 september 2024 - 7 juni 2026
   Plats: Skövde, Campus
   Takt: 100%

   Kursplaner

   För alla kurser i programmet, se utbildningsplanen.

   Behörighet

   Kandidatexamen eller yrkesexamen om minst 180 högskolepoäng (eller motsvarande) med inriktning mot eller inom huvudområde maskinteknik eller produktionsteknik (eller motsvarande). Dessutom krävs avklarade kurser om 7,5 högskolepoäng i hållfasthetslära (eller motsvarande kunskaper) och 7,5 högskolepoäng i finita elementmetoden (eller motsvarande kunskaper) på minst G1F nivå.

   Vidare krävs godkänt betyg i Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

   Urval

   Avklarade högskolepoäng.

   Språk

   Undervisningen ges på engelska.
   Computational Science and Engineering (CSE) är ett tvärvetenskapligt område som har vuxit snabbt under de senaste decennierna. Här lär du dig att använda virtuella metoder för att förstå fysiska processer och du får viktiga kunskaper, verktyg och färdigheter för att bli en del av framtidens industri.

   Om programmet

   I takt med industrins digitalisering utvecklas allt fler datoriserade verktyg för att skapa virtuella spegelbilder av fysiska enheter, så att de kan användas för att undersöka under olika arbetsförhållanden genom simuleringar. En fysisk enhet kan vara en struktur, en komponent, en produkt, en process eller till och med ett system. Den virtuella spegelbilden kallas en modell eller en digital tvilling.

   Både tid och pengar kan sparas när man inte längre behöver skapa fysiska prototyper och genomföra stora fysiska experiment.

   Genom att dra nytta av utvecklingen av sensorer, beräkningsvetenskap och högpresterande datorutrustning, blomstrar modellerings- och simuleringsteknikerna när det gäller analytiska, geometriska, multifysiska och datadrivna sätt. Genom att kombinera med andra tekniker, som till exempel optimeringstekniker och dataanalystekniker kan de fysiska enheterna utforskas på ett mer omfattande sätt än någonsin tidigare.

   Det här programmet ger dig en solid grund i flera beräkningsmetoder för design, analys, drift och underhåll av komplexa tekniska och vetenskapliga system.

   Det här läser du på programmet

   Du kommer att lära dig formulering, analys, implementering och tillämpning av flera beräkningsmetoder för att förverkliga innovativa tekniska lösningar.

   Kursplanen är tvärvetenskaplig och utformad för att du ska förstå framtidens utmaningar.

   Första året studerar du sensornätverksdesign, datainsamling och dataanalysmetoder så att du kan tillämpa de populära datadrivna verktygen för olika industriella applikationer som driftövervakning och underhåll av industriell utrustning.

   Under år två fortsätter du med avancerade kurser inom elementanalys och teknisk optimering för att du ska kunna modellera en struktur, en process eller ett system för att undersöka deras beteenden. Dessutom kommer du att studera modellbaserad ingenjörsmetodik för att uppnå effektiv FoU-utveckling.

   I slutet av varje läsår ges ingenjörsprojektkurser och masterexamensprojektkurser för att du ska kunna lösa relevanta tekniska problem med olika komplexitet genom att kombinera dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter.

   Jobb efter examen

   Modellering och simulering är nyckelkunskaper som efterfrågas av många teknikföretags FoU-avdelningar. Programmet ger dig de kunskaper som krävs för en framgångsrik karriär i industriella miljöer inom olika teknikområden. Kursplanen är också inriktad mot forskning och förbereder dig för forskarutbildning och en karriär inom akademin. Eftersom undervisningen sker på engelska får du också möjlighet att göra internationell karriär.


   Sök på våren, studera till hösten

   Ansökningsperioden för programmet öppnar 15 mars och sista dag att söka är 15 april.

   Via en ansökningsknapp på den här sidan kommer du till antagning.se där du slutför ansökan.

   Kontakt

   Programansvarig

   Studie- och karriärvägledare

   Vill du ha mer information om utbildningen?
   Vi mejlar mer information om programmet och inför ansökan!

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Publicerad: 2022-10-29
   Senast ändrad: 2023-07-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se