Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Specialistutbildningar HT24

   Specialistsjuksköterskeprogrammen har tidigare ansökningsperiod inför höstterminen jämfört med övriga utbildningar. Du får då även ditt antagningsbesked tidigare. Utbildningarna ingår i Vidareutbildning för yrkesverksamma (VIFY) höstterminen 2024.

   Specialistutbildningarna har öppet för anmälan 15 februari–15 mars.

   På de olika programsidorna finns mer information om de specialistsjuksköterskeprogram vi erbjuder inför höstterminen 2024:

   Programmet Specialistsjuksköterskeprogram - vård av äldre är pausat just nu och kommer inte att ges vårterminen 2024.

   Information om att ansöka

   Registrera din ansökan på antagning.se senast 15 mars. Där laddar du även upp de dokument du vill bifoga ansökan. Sista kompletteringsdag är 3 april (inför ht 2024), då måste alla dokument vara uppladdade för att din anmälan ska vara fullständig och för att vi ska kunna göra en rättvis behörighetsbedömning.

   Du behöver komplettera din ansökan med följande dokument:

   Tjänstgöringsintyg som visar minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. OBS! Ej anställningsintyg, be din HR-avdelning om aktuellt tjänstgöringsintyg.

   Om du har en registrerad yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen behöver du inte ladda upp den. Uppgifter om din legitimationsstatus hämtas centralt.

   Akademiska meriter från svenska lärosäten ska i regel hämtas upp av antagning.se automatiskt när man gör en anmälan. Om du har en äldre sjuksköterskeexamen eller kandidatexamen så kan det hända att meriterna inte hämtas upp och du behöver därmed ladda upp kopia på ditt examensbevis.

   Om dina akademiska meriter inte hämtats upp inom några dagar från det att du gjort din anmälan så behöver du själv ladda upp dina meriter på antagning.se.

   Om du vid ett tidigare tillfälle laddat upp dokument på antagning.se så ska de uppladdade dokumenten finnas kvar och du behöver inte ladda upp dem igen. Kontrollera därför om du laddat upp dokument vid ett tidigare tillfälle och vad du i så fall har laddat upp.

   Reell kompetens

   Saknar du behörighet för en högskoleutbildning kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens – undantag. Det är ett alternativt sätt att visa att du har de kunskaper och kompetens som krävs för en högskoleutbildning.

   Om du till exempel har en äldre sjuksköterskeutbildning som inte är en kandidatexamen har du möjlighet att ansöka via reell kompetens.
   Mer information finns på sidan Reell kompetens.

   Antagningsbesked

   Ditt antagningsbesked kommer den 19 april (antagning till ht2024), vilket förhoppningsvis underlättar planering av till exempel tjänstledighet. Antagningsbeskeden publiceras på Mina sidor på antagning.se.

   Frågor?

   Studie- och karriärvägledare

   Antagningen

   Telefontid

   Måndag, tisdag, torsdag

   10:00–11:30

   Kontakt

   Studentservice
   E-huset, plan 2
   Publicerad: 2020-02-10
   Senast ändrad: 2023-07-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se