Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Games user experience - magisterprogram

   Program, Avancerad nivå, 60 hp, GUXPA
   Magisterexamen

   Games user experience - magisterprogram

   Program, Avancerad nivå, 60 hp, GUXPA
   Magisterexamen

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa utbildningsplan, kursutbud och behörighetskrav.

   Höst 2024, Plats: Campus (Skövde), Takt: 100%

   Öppnar i mån av plats 2024-07-15

   Anmälan

   15 mars 2024 - 15 april 2024

   Ange kod HS-31287 på antagning.se

   Utbildningsplan

   När? Var? Hur?

   Pågår: 2 september 2024 - 8 juni 2025
   Plats: Skövde, Campus
   Takt: 100%

   Kursplaner

   För alla kurser i programmet, se utbildningsplanen.

   Behörighet

   För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom informationsteknologi eller medier, estetik och berättande (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp.

   Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

   Urval

   Avklarade högskolepoäng.

   Språk

   Undervisningen ges på engelska.
   Att utveckla spel handlar om att skapa engagerande, utmanande och nydanande upplevelser för de som spelar. Spelens växande popularitet och roll i samhället gör att de når ut till allt fler människor och används i nya sammanhang. Det har inte bara lett till nya möjligheter utan också många nya utmaningar för spelutvecklare. En av dem är att bättre förstå hur spelare interagerar med spel och hitta nya effektiva metoder och verktyg för att kunna studera, förstå och förbättra den interaktionen.

   Om programmet

   På magisterprogrammet Games User Experience (GUX) får du inte bara en teoretisk och praktisk förståelse för de upplevelser och känslor spel kan väcka i sina spelare, utan även hur du kan undersöka och utvärdera dem. Genom att bättre förstå spelares kognitiva och känslomässiga respons gentemot olika typer av spel, kan spelutvecklare finjustera sina arbetsprocesser för att designa precis de spelupplevelser de eftersträvar.

   Som student på det här programmet kommer du att bli en del av ekosystemet som är Sweden Game Arena. Du får goda möjligheter att eftersträva en karriär som indie-utvecklare eller använda dina färdigheter för att arbeta på större spelföretag.

   Det här läser du på programmet

   När du arbetar med GUX, arbetar du med interaktionsdesign, forskningsmetodik, människa-dator-interaktion, speldesign samt spelutvecklingsprocesser. Alla fält är nödvändiga för att på ett holistiskt sätt kunna förstå de mångfacetterade upplevelser olika människor får av att spela spel.

   Den här utbildningen förser dig med kunskap om hur du analyserar och bättre förstår vad som händer när människor spelar spel. Du kommer att ställas inför frågor som ”Vilka känslor framkallar det?”, ”Hur kan vi bättre förstå spelares reaktioner?” och ”Hur kan vi göra spel mer tillgängliga och engagerande för nya målgrupper?” Inom det här snabbt växande ämnesområdet försöker forskare och spelutvecklare hela tiden också ta reda på hur de bäst svarar på den största frågan av dem alla: ”Varför är det här kul?”

   Games User Experience är ett internationellt program och kurserna ges på engelska.

   Passar det här programmet mig?

   Magisterprogrammet Games User Experience riktar sig till dig med en kandidatexamen inom något av de många områden som berör spelutveckling. Programmet passar dig som tidigare studerat speldesign, spelutveckling, informatik, datorvetenskap, medievetenskap eller kognitionsvetenskap. Huvudsaken är att du är nyfiken på både spelteknik och människor och att du vill fördjupa dig inom olika metoder som kan hjälpa dig förstå sambandet mellan dem.

   Jobb efter examen

   Programmet ger dig en magisterexamen i informationsteknologi. Efter avslutade studier har du spetskompetens inom det snabbt växande och efterfrågade ämnesområdet games user experience. Det ger dig en stabil grund att stå på om du vill satsa på en internationell karriär inom spelindustrin, då många spelstudior alltmer börjar inse värdet av att kunna utvärdera de val de gör när de utvecklar sina spel. Det är också möjligt att stanna i Skövde och arbeta med spelutveckling. Högskolan har ett nära samarbete med Science Park Skövde, Sweden Game Arena och The Game Incubator.

   En annan möjlig karriär är inom företag som arbetar med design och utvärdering av användarupplevelser utanför den traditionella spelindustrin.

   Läsa vidare efter examen

   Programmet ger dig en magisterexamen i informationsteknologi. Det är möjligt att välja Games User Experience som fokus under första terminen av tvååriga masterprogrammet Spelutveckling (120 hp) på Högskolan i Skövde. Du läser då tillsammans med övriga studenter på Games User Experience men skriver ingen magisteruppsats.

   Forskning inom området

   Eftersom det här är en akademisk utbildning ligger stor tonvikt på tillämpade forskningsmetoder. Efter avslutade studier finns det möjlighet att gå vidare till doktorandstudier eller annan typ av forskning.

   Hållbar utbildning

   Den här utbildningen är kopplad till FN:s globala hållbarhetsmål, Agenda 2030. Läs mer om våra hållbara utbildningar inom informationsteknologi.

   Sök på våren, studera till hösten

   Ansökningsperioden för programmet öppnar 15 mars och sista dag att söka är 15 april.

   Via en ansökningsknapp på den här sidan kommer du till antagning.se där du slutför ansökan.

   Kontakt

   Programansvarig

   Studie- och karriärvägledare

   Vill du ha mer information om utbildningen?
   Vi mejlar mer information om programmet och inför ansökan!

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Publicerad: 2020-01-07
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se