Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Sjuksköterskeprogrammet

   Program, Grundnivå, 180 hp, SSJPG
   Kandidatexamen, Sjuksköterskeexamen

   Sjuksköterskeprogrammet

   Program, Grundnivå, 180 hp, SSJPG
   Kandidatexamen, Sjuksköterskeexamen

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa utbildningsplan, kursutbud och behörighetskrav.

   Höst 2023, Plats: Campus (Skövde), Takt: 100%

   Anmälan stängd

   Anmälan

   15 mars 2023 - 17 april 2023

   Ange kod HS-61280 på antagning.se

   Utbildningsplan

   När? Var? Hur?

   Pågår: 28 augusti 2023 - 7 juni 2026
   Plats: Skövde, Campus
   Takt: 100%

   Kursplaner

   För alla kurser i programmet, se utbildningsplanen.

   Behörighet

   Grundläggande behörighet.
   Dessutom krävs: Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2 (eller motsvarande kunskaper).

   Urval

   Betyg 67%, högskoleprov 33%.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.
   Få yrken betyder lika mycket för människors trygghet och välbefinnande som sjuksköterskans. Som sjuksköterska ansvarar du för omvårdnaden av patienter och genomför också olika typer av undersökningar och medicinska behandlingar. Det är en mycket viktig roll och ett stimulerande jobb. Som legitimerad sjuksköterska har du ett brett arbetsfält över hela världen. Sjuksköterskeprogrammet förbereder dig för att möta uppgiften på bästa sätt.

   Om programmet

   Vill du arbeta med ett ansvarsfullt och utmanade yrke, där du har med dig den kompetens som krävs när hälsoområdet digitaliseras allt mer? Då är Sjuksköterskeprogrammet vid Högskolan i Skövde ett självklart val.

   Du förbereds också på att möta och vårda människor i livets alla skeenden, utifrån ett etiskt förhållningssätt. Du lär dig även hur du kan ge människor ökade möjligheter att förbättra, bibehålla eller återfå sin hälsa, hantera hälsoproblem, sjukdom eller funktionsnedsättning och uppnå bästa möjliga välbefinnande och livskvalitet.

   Det här läser du på programmet

   När du börjar på programmet får du först lära dig om människans hälsa och livsvillkor samt vårdandets grunder. Under andra året fokuserar du på patientens upplevelser och behov med utgångspunkt i olika perspektiv såsom kön, ålder, kultur och typ av ohälsa. Under utbildningens sista år får du fördjupa dina teoretiska och kliniska kunskaper.

   De kliniska studierna genomför du på både verksamhetsförlagd utbildning och på Högskolans kliniska träningscenter. Det kliniska träningscentret på Högskolan är utformat som en vårdmiljö med bland annat en patientsimulator som ger möjlighet till verklighetstrogna övningar. Den verksamhetsförlagda utbildningen sker på olika vårdverksamheter, som vårdcentraler, sjukhus, hemsjukvård och särskilt boende. Den verksamhetsförlagda utbildningen genomförs enbart inom området gamla Skaraborgs län.

   Under sista året skriver du ett akademiskt examensarbete inom ämnet omvårdnad.

   Passar det här programmet mig?

   Sjuksköterskeprogrammet passar dig som är intresserad av att möta och samtala med människor i olika situationer i livet. Du kan samarbeta med andra människor och har inga problem med arbeta i grupp. Har du goda teoretiska kunskaper inom vård och biomedicin samt praktiska kunskaper sedan tidigare är det en fördel.

   Jobb efter examen

   Utbildningen ger dig både en yrkesexamen – sjuksköterskelegitimation som utfärdas av Socialstyrelsen, samt en kandidatexamen i omvårdnad – sjuksköterskeexamen. Du kommer att kunna arbeta med olika former av specialiserad sjukhusvård, hemsjukvård, vård på vårdcentral, vård på äldreboende, intensivvård samt akutsjukvård inom akutmottagning och ambulanssjukvård.

   Det finns i dag en stor efterfrågan på legitimerade sjuksköterskor. Dina chanser att få jobb efter utbildningen är därför goda, både inom regionen, i övriga landet och utomlands. Sjuksköterskor utbildade i Sverige är mycket efterfrågade vid internationellt arbete.

   Läsa vidare efter examen

   Efter utbildningen kan du fortsätta läsa till en magisterexamen (60 hp). Du specialiserar dig då inom ett område, till exempel som skolsköterska, distriktssköterska eller med inriktning mot vård av äldre. Därefter kan du fortsätta på en forskarutbildning.

   Forskning inom området

   På Högskolan i Skövde bedrivs forskning och utbildning av hög kvalitet inom ämnesområdena biomedicin, folkhälsovetenskap, omvårdnad, pedagogik, socialpsykologi samt reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa.

   Utlandsstudier

   Genom Högskolans samarbete med utländska universitet och högskolor finns det möjlighet för dig att genomföra delar av utbildningen utomlands.


   Mer om sjuksköterskeprogrammet

   Programupplägget har ändrats inför vårterminen 2024 (VT24). På den här sidan ser du anmälningsinformation som gäller från VT24 och framåt.

   Vare sig du startade programmet till och med höstterminen 2023 eller från vårterminen 2024, kommer du att hitta gällande programöversikt här: 

   Kontakt

   Programansvarig

   Studie- och karriärvägledare

   Studenthjälte

   Vill du ha mer information om utbildningen?
   Vi mejlar mer information om programmet och inför ansökan!

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Publicerad: 2020-01-20
   Senast ändrad: 2023-07-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se