Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Världsledande experter inom digitalisering samlas för konferens i Skövde 16 april

   Publicerad 4 mars 2024

   Den 16 april samlar Högskolan i Skövde världsledande experter inom digitalisering för konferensen Öppen programvara i en föränderlig värld. Konferensen riktar sig till praktiker och beslutsfattare inom digitalisering och syftar till att ge deltagarna verktyg och värdefull kunskap för att navigera i framtidens digitala landskap.

   Har du någon gång funderat på hur den digitala världen formas bakom kulisserna? Idag behöver företag, kommuner, regioner och större myndigheter hantera en rad utmaningar kopplade till digitalisering som påverkar förutsättningarna och villkoren för den egna verksamheten. För att hjälpa organisationer att kunna möta utmaningarna arrangerar Högskolan i Skövde konferensen Öppen programvara i en föränderlig värld.  

   Under fyra år har forskare inom ramen för projektet SUDO behandlat en rad frågeställningar med fokus på olika typer av inlåsningseffekter. De har undersökt och utvecklat ändamålsenliga arbetssätt för strategiskt engagemang med öppna programvaruprojekt som implementerar IT-standarder.

   Det är inom ramen för det projektet som forskarna nu anordnar konferensen som ska ge praktiker och beslutsfattare inom digitalisering forskningsbaserade verktyg och kunskap för att fatta välinformerade beslut. Men konferensen erbjuder mycket mer än att ta del av den senaste forskningen.

   Ska bidra till välinformerade beslut

   –Vi kommer att ha förmånen att lyssna till fyra framstående experter som delar med sig av sina insikter och erfarenheter inom området, samtidigt som vi skapar utrymme för spänstiga paneldiskussioner och öppna samtal. Dessutom kommer vår utställningsyta erbjuda utmärkta möjligheter till nätverkande, och för att krydda till det hela kommer vi att arrangera en spännande tävling, säger Björn Lundell, professor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde och en av huvudarrangörerna bakom konferensen.

   Syftet med konferensen är att stimulera till en fördjupad diskussion om aktuella utmaningar. Ett unikt tillfälle för deltagarna att fördjupa sina kunskaper och få inspiration samt värdefull kunskap inför den egna organisationens kommande strategiska beslut.

   – Jag hoppas att deltagarna ska få med sig nya insikter och idéer som kan bidra till ett mer välinformerat beslutsfattande. Därutöver hoppas jag att det bland deltagarna kanske kan väckas intresse för framtida samverkan kring frågor av gemensamt intresse, exempelvis i form av nya forskningsprojekt, säger Björn Lundell.

   De internationella experterna

   • Pamela Chestek är jurist och leder den juridiska expertgrupp som granskar licenser för programvara inom organisationen Open Source Initiative, organisationen som etablerat definitionen av öppen programvara. Pamela kommer att prata om hur mötet mellan AI och öppen programvara kommer rita om spelplanen för utveckling av programvara.

   • Jorge L. Contreras är en av världens ledande experter kring patent och tekniska standarder, samt programvara som påverkar interoperabilitet, hur olika system kommunicerar och samverkar med varandra.

   • Mirko Boehm är en erfaren entreprenör som nu har en ledande position inom organisationen Linux Foundation Europe. Han kommer lyfta hur EU:s olika regelverk påverkar alla organisationer.

   • Jos Poortvliet är en av grundarna till företaget Nextcloud som utvecklar och tillhandahåller en öppen molnlösning som används av många organisationer världen över. Jos kommer berätta om hur de jobbar med AI.

   Mer om konferensen

   Konferensen "Öppen programvara i en föränderlig värld: Hur upprätthålls och accelereras affärsmässiga och samhälleliga effekter samtidigt som aktuella utmaningar hanteras?" arrangeras av SUDO-projektet i samverkan med föreningen Sambruk (extern länk) och medverkan från eSam (extern länk).

   Konferensen riktar sig till praktiker och beslutsfattare som är verksamma i olika roller inom företag, kommuner, regioner och myndigheter i Sverige, samt representanter för andra typer av organisationer som är engagerade med aktuella utmaningar relaterat det som behandlas under konferensen.

   Kontakt

   Professor i datavetenskap

   Lektor i datalogi

   Publicerad: 2024-03-04
   Senast ändrad: 2024-03-04
   Sidansvarig: webmaster@his.se