Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Hur dataanalys kan hjälpa Sveriges idrottare – fokus på konferens

   Publicerad 20 oktober 2022

   För första gången i Sverige anordnas nu en konferens med fokus på hur dataanalys kan hjälpa Sveriges idrottare och klubbar att prestera bättre – och ta fler medaljer. Den 27 och 28 oktober samlas forskare och representanter från idrottsrörelsen på Högskolan i Skövde. Syftet är att ta del av den senaste forskningen och exempel från idrotten kring hur teknologi och dataanalys används för att optimera idrottsprestation.

   Den 27 och 28 oktober strålar forskare, beslutsfattare, analytiker och andra som på olika sätt är aktiva inom idrottsrörelsen, samman på konferensen Skövde Sports Analytics Summit på Högskolan i Skövde. Det är första gången en konferens av det slaget arrangeras i Sverige.

   – Dataanalys är ett område som utvecklas snabbt inom idrotten internationellt. Även om vi har flera framstående forskare och företag inom området så halkar vi efter om vi inte växlar upp nu, säger Anton Kalén, post doc på Högskolan i Skövde, statistiker på Sveriges Olympiska Kommitté, SOK och arrangör av konferensen.

   Fokus under konferensdagarna kommer att vara så praktiskt som möjligt. Deltagarna kommer att få lyssna på forskare och tränare som har lyckats omsätta vetenskap till bättre idrottsprestationer.

   Talare med framgångsrik historia

   Konferensens huvudtalare är Arjav Trivedi, Lead Data Scientist and Engineer hos fotbollsklubben Aston Villa. Han har tidigare jobbat med analys hos både Internationella Fotbollsförbundet och fotbollsklubben Arsenal.

   – Premier League-lagen är några av de sportorganisationer som ligger längst fram när det kommer till dataanalys. Arjav Trivedi kommer ge oss en inblick i hur analysavdelningar i Premier League jobbar, berättar Anton Kalén.

   En annan talare är Johan Röjler som var skridskoåkaren Nils van der Poels tränare inför och under OS i Peking där Nils tog dubbla OS-guld. Johan Röjler kommer att prata om hur han och Nils jobbade systematiskt med träningsupplägg, hur de samlade in data i den dagliga träningen och hur de använde sig av dataanalys för att anpassa träningen.

   Arrangeras av Högskolan och SOK

   Konferensen är ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde och Sveriges Olympiska Kommitté. Målgruppen är forskare som vill bedriva idrottsnära forskning, tränare och andra idrottsansvariga, som vill fatta bättre beslut genom bättre analys. Konferensen riktar sig även mot företag inom sportteknologi och analys som är intresserade av att vidareutveckla sina produkter eller tjänster.

   – Ett av SOK:s uppdrag är att driva och stödja prestationsutveckling och i Skövde kommer det ske på dubbla fronter. Det kommer bli ett unikt forum där vetenskapens analysexperter och praktikens användare i form av elitidrottens tränare får mötas och ta del av varandras erfarenheter. Det öppnar för synergier som gör att vi kan bli vassare i båda ändar och det känns väldigt inspirerande, säger Johan Flodin som är sport- och utvecklingschef på SOK.

   Kontakt

   Post doc i informationsteknologi

   Anton Kalén

   Institutionen för informationsteknologi

   Publicerad: 2022-10-20
   Senast ändrad: 2022-10-20
   Sidansvarig: webmaster@his.se