Gabriele Eiben
Bitr. avd. chef/Bitr. professor i folkhälsovetenskap
Institutionen för hälsovetenskaper
Välj ett tillfälle för att visa kursplan och behörighetskrav.
Hittar inga aktuella utbildningstillfällen. Kontakta kursansvarig eller studievägledare om du har frågor.
Kursen ger en introduktion till hälsopromotion och folkhälsovetenskap. Den behandlar fördelarna med att äta en hälsosam kost och vara fysiskt aktiv när det gäller förebyggande av kroniska sjukdomar, livslängd och allmänt välbefinnande. En viktig aspekt av denna kurs är jämförelsen av nationella kostrekommendationer från olika länder. Kursen inkluderar också en kritisk utvärdering av populära dieter och diskussioner om potentiella för- och nackdelar som är förknippade med var och en av dem. Slutligen behandlar kursen hur människors dieter kan påverka växthusutsläpp, vatten- och markanvändning och hur denna påverkan kan minskas.