Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Gresa Sahini

   Gresa kommer från Falköping och hamnade på Högskolan i Skövde av en slump. Hennes första tanke var att bli tandhygienist, hon kom in på utbildningen och var redo att börja men ändrade sig i sista stund. Det slog henne att hon alltid hade tyckt att psykologi och hur vi kan påverka andra var intressant. Nu tycker hon att beslutet att läsa socialpsykologi är det absolut bästa hon har gjort.

   Tio frågor till Gresa

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Det är roligt och man känner att det är en trygg plats att studera på. Vi har fantastiska studievägledare som hjälper med frågor kring ens studieplan, samt att man får den hjälpen man söker. Sedan är även studentlivet roligt för den som vill ta del av det och man lär känna så mycket folk genom allt man ställer upp på. Eftersom det är en mindre skola så formas en gemenskap på ett annat sätt, det känns familjärt!

   Vad jobbar du med inom fem år?
   – Inom fem år hoppas jag ha fått in foten i HR-livet. Jag ser mig hjälpa individer med deras frågor och funderingar kring arbetsliv samt välbefinnande.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   – Jag tycker att jag fick bra med information och hade jag funderingar så fick jag svar genom att fråga. Som ny student är det viktigt att tänka att allt brukar ordna sig, stressa inte upp dig i onödan!

   Vad är fördelen med att plugga på en liten skola?
   – Man lär känna lärare och programansvariga på ett annat sätt. Det känns som att de har lite koll på en och man skapar en relation, till skillnad från hur det kan vara på andra, kanske något större skolor. Sedan är det lätt att knyta kontakter!

   Har du några tips till den som ska välja utbildning?
   – Lyssna på dig själv och välj utifrån vad DU är intresserad av, vad DU vill göra. Inte vad någon annan vill eller tycker att du "passar som".

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   – Att skriva en tenta var något nytt för mig, upplägget såg annorlunda ut från de prov jag tidigare har skrivit. Viktigt var att ha med sig legitimation och vara där i god tid, men man vande sig snabbt! Sedan har du som student en stor möjlighet att anpassa dina studier själv utifrån de schema som tilldelas. Det ger en otroligt stor frihet.

   Vad är det bästa med Skövde?
   – Det är att allt ligger så nära, skolan ligger bara ett stenkast från centralstationen vilket är skönt för de som pendlar, sedan har man torget i närheten med olika butiker, mataffär på gångavstånd, restauranger och även utelivet i samma veva! Det är ju perfekt.

   Vad gör du på kvällar/helger?
   – Jag umgås med familj och vänner. Jag ser även till att helgerna är "mina", alltså att jag lägger ifrån mig pluggandet och annat som tar mycket energi och hjärna samt tillåter mig själv att bara vara. Det är viktigt att man tar pauser och tar hand om sig själv!

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   – Den roligaste kursen hittills har varit Socialpsykologiska perspektiv på Hälsa och välbefinnande samt en fristående kurs jag läser vid sidan av mitt program – Organisation och Ledarskap. Psykisk ohälsa och välbefinnande är något som står mig varmt om hjärtat och därför har det varit väldigt intressant att få med sig den kursen. Sedan är arbetsmiljöfrågor något jag värderar högt och finner intressant och därför har ledarskapskursen varit mycket givande.

   Beskriv ditt program med tre ord!
   – Lärorikt, intressant och givande.

   Fråga Gresa om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   socialpsykologihjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Socialpsykologiskt program

   Publicerad: 2023-10-31
   Senast ändrad: 2023-10-31
   Sidansvarig: webmaster@his.se