Annica Löf
Studentstöd
Funderar du på att söka till Högskolan, men är osäker på hur det kommer fungera för just dig? Högskolan erbjuder olika pedagogiska stöd för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Målet är att alla studenter ska ha en möjlighet att studera på lika villkor. På Högskolan i Skövde tar vi gärna emot ditt besök och informerar om studierna, både när du är antagen till en utbildning men också innan du sökt. Du är varmt välkommen.
Vill du besöka Högskolan kan du boka tid för ett personligt möte. Tillsammans med Samordnare för studenter med funktionsnedsättning kan du prata om studiemöjligheter, kanske titta på hur ett schema kan se ut och vad som står i kursplanen. Det ska kännas bra för dig att komma hit.
Som student eller forskarstuderande med funktionsnedsättning kan du ha rätt till pedagogiskt stöd när du studerar på Högskolan i Skövde. Syftet med stödet är att kompensera för de begränsningar som funktionsnedsättningen innebär. Det finns fler olika slags stöd. Tillsammans kommer vi överens om vilka pedagogiska stödinsatser som kan vara bra för dig.
Besök vår kanal på play.his.se för att se korta filmer om de olika stöd du kan få in dina studier.
Om du inte har din funktionsnedsättning dokumenterad ska du i första hand se till att det görs.
Du ansöker om pedagogiskt stöd på nais.uhr.se. När du skickat in din ansökan i Nais kommer kommer en av Högskolans samordnare för pedagogiskt stöd, ta kontakt med dig för att boka tid för ett personligt möte eller telefonsamtal. Tillsammans kommer vi överens om vilka pedagogiska stödinsatser som kan vara lämpliga för dig för att du ska kunna studera på lika villkor.
Efter ditt samtal med samordnaren får du ett intyg med beslutade stödåtgärder. Det är sedan ditt ansvar som student att efterfråga anpassningar du är i behov av. Det är bara du som vet om du har behov av stöd. Förfrågan om anpassningar behöver efterfrågas i god tid inför varje ny kursstart för att de ska kunna planeras.
Tänk på att du inte ska skicka några känsliga uppgifter eller intyg till oss via e-post. Gör din ansökan om stöd via nais.uhr.se