Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Studera med funktionsnedsättning

   Funderar du på att söka till Högskolan, men är osäker på hur det kommer fungera för just dig? Högskolan erbjuder olika pedagogiska stöd för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Målet är att alla studenter ska ha en möjlighet att studera på lika villkor. På Högskolan i Skövde tar vi gärna emot ditt besök och informerar om studierna, både när du är antagen till en utbildning men också innan du sökt. Du är varmt välkommen.

   Vill du besöka Högskolan kan du boka tid för ett personligt möte. Tillsammans med Samordnare för studenter med funktionsnedsättning kan du prata om studiemöjligheter, kanske titta på hur ett schema kan se ut och vad som står i kursplanen. Det ska kännas bra för dig att komma hit.

   Stöd till studenter med funktionsnedsättning

   Som student eller forskarstuderande med funktionsnedsättning kan du ha rätt till pedagogiskt stöd när du studerar på Högskolan i Skövde. Syftet med stödet är att kompensera för de begränsningar som funktionsnedsättningen innebär. Det finns fler olika slags stöd. Tillsammans kommer vi överens om vilka pedagogiska stödinsatser som kan vara bra för dig.

   Pedagogiska stödinsatser som syftar till att underlätta dina studier

   • Anteckningshjälp – en kurskamrat som antecknar och delar med sig av sina anteckningar.
   • Kurslitteratur på anpassat medium – talböcker, e-text eller punktskrift. De produceras av Myndigheten för tillgängliga medier. Ta kontakt med Högskolans bibliotek för mer information om Legimus.
   • Mentor – är en person som hjälper dig med att strukturera och planera dina studier.
   • Teckenspråkstolk – kontakta samordnare i god tid före utbildningen om du är i behov av teckenspråkstolkning.
   • Stöd i samband med examinationer – Det kan vara förlängd tentamenstid, sitta enskilt/mindre grupp vid tentamen, skriva tentan på dator, alternativ examinationsform med mera.
   • Resursrum – I biblioteket finns ett resursrum. I resursrummet finns datorer med talsyntes  och rättstavningsprogram. Rummet kan användas för självstudier och grupparbeten. Kontakta samordnare om du vill ha tillgång till rummet.
   • Enskild handledning – extra stöd som ges av lärare eller handledare med ämneskunskap.
   • Hörseltekniska hjälpmedel – Högskolan lånar ut (endast användning på Campus) bärbar hörselslinga. Fråga i receptionen, hus G.

   Hur gör jag?

   Om du inte har din funktionsnedsättning dokumen­terad ska du i första hand se till att det görs.

   Du ansöker om pedagogiskt stöd på nais.uhr.se. När du skickat in din ansökan i Nais kommer kommer en av Högskolans samordnare för pedagogiskt stöd, ta kontakt med dig för att boka tid för ett personligt möte eller telefonsamtal. Tillsammans kommer vi överens om vilka pedagogiska stödinsatser som kan vara lämpliga för dig för att du ska kunna studera på lika villkor.

   Efter ditt samtal med samordnaren får du ett intyg med beslutade stödåtgärder. Det är sedan ditt ansvar som student att efterfråga anpassningar du är i behov av. Det är bara du som vet om du har behov av stöd. Förfrågan om anpassningar behöver efterfrågas i god tid inför varje ny kursstart för att de ska kunna planeras.

   Skicka inte känslig information i e-post

   Tänk på att du inte ska skicka några känsliga uppgifter eller intyg till oss via e-post. Gör din ansökan om stöd via nais.uhr.se

   Kontakt

   Samordnare funktionsnedsättning

   Samordnare funktionsnedsättning

   Publicerad: 2020-01-23
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se