Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Checklista vid antagning

   Det finns några saker du måste göra för att delta i undervisning vid Högskolan i Skövde. Följ listan nedan när du har fått besked från antagning.se att du har blivit antagen till ett program eller en kurs vid Högskolan i Skövde.

   Vanliga frågor och svar

   Användarkonto är för dig som går kurs som ger högskolepoäng och kontotypen ger behörighet till flertalet system och tjänster på Högskolan i Skövde. Om din kurs inte ger högskolepoäng gäller så kallat Gästkonto för tillgång till lärplattformen Canvas.

   Användarkontot använder du även i fortsättningen för att komma åt de olika IT-tjänster du behöver som student (studentportal, lärplattform, e-post med flera). Det finns olika sätt att hämta kontot:

   • Med något av alternativen på konto.his.se
   • Om du inte kan hämta ut ditt konto via nätet kan du hämta det hos IT-service Helpdesk (kom ihåg att ta med legitimation).
   • Du hittar en hel del IT-relaterad information på sidan med IT-guider, www.his.se/helpit. Där finns det även information om ditt användarkonto.

   I samband med kursstart ska du få en inbjudan till lärplattformen Canvas från Canvas – Högskolan i Skövde. Var uppmärksam på att inbjudan kan hamna bland skräppost. Följ länken i inbjudan och konfigurera ditt gästkonto efter anvisningar. Du loggar sedan in med de uppgifterna via Canvas och klickar sedan på gästkonto. 

   Om du vill vidarebefordra din student-e-post till en privat adress behöver du göra en regel för detta.

   Instruktioner för att vidarebefordra e-post (pdf)

   Gäller för dig med användarkonto.

   Studentportalen kan du se ditt personliga schema (inloggning krävs), baserat på de kurser du är registrerad på. Vill du se schemat för andra kurser kan du söka ut det via schemasystemet TimeEdit.

   Gäller för dig med användarkonto.

   Du loggar in till lärplattformen Canvas via:

   https://canvas.his.se

   Välj his- eller studentkonto om du har fått meddelande om att aktivera ditt användarkonto på Högskolan i Skövde och gjort aktiveringen. Logga in med his-kontots uppgifter (till exempel a20abcde samt lösenord).

   I annat fall, välj gästkonto och logga in med din e-postadress.

   Passerkortet används för att komma in i data- och labbsalar och till Högskolan utanför kontorstid. Du kan också använda det för att snabbare logga in på Högskolans skrivare/kopiatorer. För att få ut passerkortet behöver du först skriva ut en blankett: logga in på Studentportalen, gå till Min profil. Klicka på länken under Passerkort. Skrivare finns vid passerkortsutlämningen i hus G.

   Hämta ut ditt passerkort i hus G, vån 1 (Passerkortsutlämningen). 

   Följande gäller för passerkorten

   Passerkortet är personligt. Varken kort eller kod får överlåtas/utlämnas. All inpassering med passerkort i Högskolans lokaler registreras. Vid inpassering ansvarar kortinnehavaren för att obehöriga inte kommer in i lokalerna.

   Förlorar du ditt kort ska du med en gång anmäla det till Passerkortsutlämningen så att kortet kan spärras. I de fall man inte följer föreskrifterna kommer passerkortet att spärras enligt beslut av ansvarig chef.

   Lånekonto

   För att kunna låna böcker, beställa fjärrlån och artikelkopior behöver du vara registrerad som låntagare. Som student vid Högskolan i Skövde skaffar du lånekonto genom att logga in på ditt konto i Studentportalen och under Min profil fylla i ansökan om lånekonto. När du skaffat ett lånekonto kan du låna med personnummer och pinkod i bibliotekets automater. Det går också att lägga till så du kan använda ditt passerkort som lånekort.

   Publicerad: 2020-05-15
   Senast ändrad: 2023-07-19
   Sidansvarig: webmaster@his.se