Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Arbetsområde 2 – Building a Cohesive Cooperation Framework

   INGENIUM är uppdelat i tio olika arbetsområden, så kallade Work Packages. Alla tio lärosäten har representanter inom varje arbetsområde. Arbetsområde 2 har fokus på att upprätta ett ramverk med syfte att underlätta för bland annat gemensamma utbildningar

   Annie Jonsson, är biträdande professor och prodekan. Hon arbetar med utbildning och forskning inom området biovetenskap. Sedan 2020 har hon uppdraget som prodekan med ansvar för kvalitet i utbildning och forskning. Annie Jonsson började arbeta på Högskolan 2000.

   På Högskolan är du ansvarig för arbetsområde 2, vad innebär det?
   – Jag ansvarar för WP2 ”Building a cohesive cooperation framework”. Arbetsområdet syftar till att identifiera hinder och upprätta grundläggande processer och strukturer för att underlätta för gemensamma utbildningar och examina mellan våra lärosäten. Hinder kan finnas i lagar och regler, i administrativa processer eller vilken kompetens som finns, framförallt i språk. En viktig del i arbetet är att utveckla någon form av gemensamt kvalitetssäkringssystem och införa en gemensam kvalitetssäkringskultur i alliansens strukturer och aktiviteter.

   Vad vill ni uppnå med arbetet? Vad betyder det för Högskolan och hur tror du arbetet kommer att märkas här?
   – Målet är att öka samverkan mellan lärosätena och möjligheten att ge gemensamma utbildningar. Eftersom arbetet i WP2 är av mer grundläggande karaktär så kommer inte WP2 att synas så mycket på lärosätet med olika aktiviteter. Förhoppningsvis, i framtiden, kommer vi hålla gemensamma utbildningar tillsammans med lärosäten inom INGENIUM och ha fler utbytesmöjligheter för studenterna. Som effekt får vi en ökad internationalisering och interkulturella utbyten både för studenter och lärare på vårt campus och inom våra utbildningar.

   Hur arbetar ni inom arbetsområdet och hur är det att arbeta med representanter från andra europeiska lärosäten? Ge exempel på några utmaningar och möjligheter?
   – I vårt arbetspaket håller vi kontinuerliga digitala möten. Vi har även två arbetsgrupper, en som fokuserar på kvalitetspolicy och en som fokuserar på student- och utbildningsadministration. Vi kommer längre fram att ha ett antal fysiska möten under projektets gång och det kommer säkerligen underlätta så att vi lär känna varandra bättre. Det finns mycket tydliga mål om att leverera en gemensam kvalitetspolicy och att undanröja olika hinder för gemensamma utbildningar och examina. Utmaningen är att vi är tio länder med lite olika nationella lagar och regler och vi är tio olika lärosäten med olika organisationer och processer kring kvalitetssäkring och utbildningsadministration. Det roliga är att få lära känna andra länders utbildningskulturer och personer med liknande arbetsuppgifter som jag själv har. Det finns mycket att inspireras och lära sig av.

   Publicerad: 2023-08-28
   Senast ändrad: 2023-08-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se