Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Arbetsområde 7 – Hållbar utveckling

   INGENIUM är uppdelat i tio olika arbetsområden, så kallade Work Packages. Alla tio lärosäten har representanter inom varje arbetsområde. I Work Package 7 är fokus på hållbar utveckling.

   Christine Mulder, innovationsrådgivare och har arbetat på Högskolan i Skövde sedan 2017. Hon har nu det övergripande ansvaret för Högskolans arbete inom delen INGENIUM hållbar utveckling. 

   På Högskolan är du ansvarig för arbetsområde 7, vad innebär det?
   – Jag ansvarar för området hållbar utveckling. Det handlar om att skapa engagemang och öka medvetenheten bland både studenter och personal när det gäller hållbarhet inom olika områden.

   Vad vill ni uppnå med arbetet inom arbetsområdet? Vad betyder det för Högskolan och hur tror du arbetet kommer att märkas här?
   – Vi vill öka medvetenheten om hållbar utveckling, både på lärosätet, i det omgivande samhället och inom industrin. Genom INGENIUM SDG Hackaton, i juni 2025, med olika campusrelaterade teman kopplat till hållbarhet hoppas vi engagera studenterna. Vi ska även utveckla kursmaterial och ta fram verktyg för att lärarna lättare ska kunna integrera begreppet hållbarhet i sin undervisning. Hållbarhet ska inte bara bli ett projekt, utan något som vi alla tänker på kontinuerligt och vårt ändrade tankesätt kan leda till en positiv förändring.

   Hur arbetar ni inom arbetsområdet och hur känns det att arbeta med representanter från andra europeiska lärosäten? Utmaningar och möjligheter?   
   – Den 19–20 september anordnar Högskolan i Skövde en kickoff för de andra lärosätena inom INGENIUM hållbarhet. Alla deltagare har olika bakgrund med olika kompetenser, men alla är motiverade att samarbete kring det här viktiga ämnet. Det känns väldigt kul.

   Christine ser framemot det gemensamma arbetet och möjligheten att skapa synergier. Men självklart finns det utmaningar.

   – Projektet är komplext och många är involverade så det gäller att ta små steg framåt. Jag ser det som en utmaning att vi går från ord till handling.

   Har du varit med på träffar på andra lärosäten?
   – Jag var i Oviedo i Spanien på kickoff för hela INGENIUM i januari. Alla deltagare var så engagerade och viljan att samarbeta inom alliansen finns verkligen.

   Christine Mulder är projektledare, men från Högskolan ingår också Nathanael Kuipers, adjunkt i integrerad produktutveckling, Jenny Lennartson, lektor i biovetenskap, Rajna Knez, adjungerad lektor i hälsovetenskap, Marie Schnell, forskningsassistent samt Kajsa Q Phalén, verksamhetsledare på Drivhuset.

   Publicerad: 2023-08-28
   Senast ändrad: 2023-08-28
   Sidansvarig: webmaster@his.se