Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Populärvetenskapligt café: Krisernas Europasamarbete och Ukrainakriget

      Datum 24 oktober
      Tid 18:30 - 20:30
      Plats Högskolan i Skövde, hus D, sal D105

      Vad har den ryska invasionen av Ukraina, tillsammans med brexit, pandemin och demokratins tillbakagång, betytt för Europeiska unionen? Det kommer Göran von Sydow, chef för Sieps, Svenska institutet för europapolitiska studier, ta upp i sin föreläsning på Högskolan i Skövde, tisdagen den 24 oktober.

      Höstens andra populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde behandlar krisernas Europasamarbete och hur det påverkar Sverige.

      – Jag tänker ta upp brexit, pandemin, demokratins tillbakagång och självklart också kriget i Ukraina. Jag kommer berätta om vad dessa kriser innebär för Sveriges roll i EU och för vårt lands fortsatta EU-samarbete, säger Göran von Sydow.

      Göran von Sydow är ett bekant ansikte för många genom att han är flitigt anlitad som expert på Europafrågor av bland andra Sveriges Radio och SVT. Redan i mars 2020 var Göran von Sydow inbokad för att föreläsa om EU vid den vårens populärvetenskapliga caféer. Något som utbrottet av pandemin satte stopp för.

      – Men nu kommer jag äntligen till Skövde och ämnet Sverige och EU är inte mindre aktuellt 2023. Under det första halvåret i år var Sverige ordförande i Europeiska unionens råd. Ordförandeskapet innebar att Sverige under sex månader planerade och ledde arbetet i ministerrådet samt företrädde rådet i förbindelserna med övriga EU-institutioner. Och nästa sommar, den 9 juni, är det val till Europaparlamentet. Saker som självklart påverkat och påverkar vår EU-samarbete i framtiden.

      Göran von Sydow är statsvetare och sedan maj 2019 direktör och chef för Sieps, Svenska institutet för Europapolitiska studier. Han har även varit verksam vid Stockholms universitet och Regeringskansliet, samt studerat vid universitet i Stockholm, Florens och Paris. Han disputerade i statsvetenskap 2013 på en avhandling om EU-kritiska partier. 

      Populärvetenskapligt café

      De populärvetenskapliga caféerna är ett led i Högskolan i Skövdes uppgift att samverka med det omgivande samhället. De är ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs Senioruniversitet.

      Läs mer om programmet på sidan för Populärvetenskapliga caféer.

      Fri entré! Begränsat antal platser!

      Publicerad: 2023-09-27
      Senast ändrad: 2023-09-27
      Sidansvarig: webmaster@his.se