Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Populärvetenskapligt café: Krisernas Europasamarbete och Ukrainakriget

   Datum 24 oktober
   Tid 18:30 - 20:30
   Plats Högskolan i Skövde, hus D, sal D105

   Vad har den ryska invasionen av Ukraina, tillsammans med brexit, pandemin och demokratins tillbakagång, betytt för Europeiska unionen? Det kommer Göran von Sydow, chef för Sieps, Svenska institutet för europapolitiska studier, ta upp i sin föreläsning på Högskolan i Skövde, tisdagen den 24 oktober.

   Höstens andra populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde behandlar krisernas Europasamarbete och hur det påverkar Sverige.

   – Jag tänker ta upp brexit, pandemin, demokratins tillbakagång och självklart också kriget i Ukraina. Jag kommer berätta om vad dessa kriser innebär för Sveriges roll i EU och för vårt lands fortsatta EU-samarbete, säger Göran von Sydow.

   Göran von Sydow är ett bekant ansikte för många genom att han är flitigt anlitad som expert på Europafrågor av bland andra Sveriges Radio och SVT. Redan i mars 2020 var Göran von Sydow inbokad för att föreläsa om EU vid den vårens populärvetenskapliga caféer. Något som utbrottet av pandemin satte stopp för.

   – Men nu kommer jag äntligen till Skövde och ämnet Sverige och EU är inte mindre aktuellt 2023. Under det första halvåret i år var Sverige ordförande i Europeiska unionens råd. Ordförandeskapet innebar att Sverige under sex månader planerade och ledde arbetet i ministerrådet samt företrädde rådet i förbindelserna med övriga EU-institutioner. Och nästa sommar, den 9 juni, är det val till Europaparlamentet. Saker som självklart påverkat och påverkar vår EU-samarbete i framtiden.

   Göran von Sydow är statsvetare och sedan maj 2019 direktör och chef för Sieps, Svenska institutet för Europapolitiska studier. Han har även varit verksam vid Stockholms universitet och Regeringskansliet, samt studerat vid universitet i Stockholm, Florens och Paris. Han disputerade i statsvetenskap 2013 på en avhandling om EU-kritiska partier. 

   Populärvetenskapligt café

   De populärvetenskapliga caféerna är ett led i Högskolan i Skövdes uppgift att samverka med det omgivande samhället. De är ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs Senioruniversitet.

   Läs mer om programmet på sidan för Populärvetenskapliga caféer.

   Fri entré! Begränsat antal platser!

   Publicerad: 2023-09-27
   Senast ändrad: 2023-09-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se