Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Förändring i den globala fordonsindustrin – konsekvenser och möjligheter för Skaraborg?

   Datum 25 mars
   Tid 13:00 - 15:00
   Plats Digitalt (Webbinarium)

   Centrum för Ledarskap och Arbetsliv i Skaraborg, CLAS är en plattform för samverkan mellan akademi och arbetsliv. För medarbetare från intresserade företag och organisationer erbjuder vi kontinuerligt öppna seminarier. Samtliga seminarier kombineras med frågestund och mingel. Utveckla ditt nätverk och din verksamhet för ett bättre arbetsliv i Skaraborg!

   Välkomna att anmäla er till vårt kommande webinarium. Vid detta tillfälle får vi lyssna till Per-Åke Szekeres från Powertrain Engineering Sweden AB och Mikael Wickelgren från Högskolan i Skövde. 

   Talare: Per-Åke Szekeres, Industrial Strategy, Powertrain Engineering Sweden AB.

   Flera decennier innan bilföretaget Volvo fanns tillverkades motorer i Skövde. I (nästan) alla bilar Volvo sålt har det tills helt nyligen funnits enbart förbränningsmotorer. Nu står hela fordonsindustrin inför ett viktigt skifte, bort ifrån den totala dominansen av vanliga motorer som använder bensin eller diesel. Volvo Cars har idag asiatiska ägare och har startat en utveckling där fordon med nollutsläpp står i förgrunden. Vad innebär branschens elektrifiering för verksamheten i Skövde? I fjol hette verksamheten Volvo Cars Engine och nu heter den Powertrain Engineering Sweden AB. Varför och vad kan denna förändring innebära?

   Talare: Mikael Wickelgren, docent i företagsekonomi vid Högskolan i Skövde.

   Fordonsindustrin är en sant global bransch med enorm social, kulturell och ekonomisk betydelse för regioner, nationer och miljontals människor. Nu står den globala fordonsindustrin inför en av de mest omvälvande förändringarna den någonsin befunnit sig i. Teknisk utveckling, skärpta miljökrav, globalisering, digitalisering, urbanisering och förändrad syn på bilen har skapat ett förändringstryck på fordonsindustrin som aldrig förr. Vad händer internationellt, nationellt och lokalt under sådana kraftiga förändringar? Hur kommer framtidens mobilitet att se ut? Hur påverkar detta fordonstillverkarna och alla de människor som arbetar i den?

   Datum: Torsdagen den 25 mars 2021
   Tid: 13-15
   Plats
   : Digitalt. Länken till eventet har skickats ut till alla anmälda. Har du trots allt inte fått länken? Kolla först din skräppost innan du kontaktar marie.lidblom@his.se
   Sista anmälningsdag: Anmälan är stängd.

   Kontakt

   Institutionshandläggare

   Publicerad: 2021-02-15
   Senast ändrad: 2021-02-15
   Sidansvarig: webmaster@his.se