Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Spelmässa - testa framtidens dataspel!

   Datum 3 juni 10:00 - 4 juni 17:00
   Plats H&M:s gamla lokal i Commerce, Hertig Johans torg 4, Skövde

   Välkommen till spelmässa på Commerce! Möt studenter från Högskolan i Skövde som visar sina spel och spelprojekt. Vem vet – kanske är det nästa stora spelsuccé som visas upp?

   Med på mässan finns drygt 20 spel skapade av studenter från Högskolan i Skövde eller av uppstartsbolag från Science Park Skövde och Sweden Game Arena. På mässan finns möjlighet att både testa spelen och prata med kreatörerna bakom.

   Mässan passar både barn, ungdomar och vuxna som är intresserade av spel och spelbranschen. Evenemanget är en del av Skövde City Week

   De spel och studior som kommer finnas på plats:

   Heartbite: Dating in Daylight

   Skapat av: Serious Squirrel Entertainment

   Genre: Dejtingsimulator
   Vampyrdejting med en TWIST!

   On Thin Ice

   Skapat av: Rockhopper Games

   Genre: Narrativt partyspel
   På ett hotell flytandes på ett isflak, ska du som spelare ta dig an rollen som pingviner som arbetar åt valrossen Morrison. Ditt mål är att uppfylla de otåliga hotellgästernas olika behov.

   Path of Healing

   Skapat av: MothMilk Studios

   Genre: Äventyr
   Ett turbaserat äventyrsspel om tolvåriga Noa som finner sig själv i en magisk skog som hotas av korruption. Möt en färgstark skara karaktärer, slåss mot olika typer av monster och upptäck din egen väg för att hitta nya och bättre trollformler i en historia om komplexiteten i sorg.

   Life's a Lich

   Skapat av: Sons of Liches

   Genre: Pussel, plattformsspel
   I spelet Life’s a Lich får du kontrollera den övernaturliga karaktären Mort – en likmästare som blev besegrad för 300 år sedan och som har förvandlats till ett svagt litet irrbloss. Målet är att fly från sin förfallna fängelsehåla genom att använda unika monster och deras egenskaper.

   Searching for Quick Eternal Love!

   Skapat av: Maja Wallemyr

   Genre: Romantisk Visual Novel
   Du är på speed date och kommer förhoppningsvis träffa din drömkille!

   Roc

   Skapat av: Game Games

   Genre: 2D-plattformsspel, Metroidvania
   Hjälp Roc slå sin väg genom en flygande ö, lär dig om världen och det förflutna och rädda Cicci från den onda Affie's armé!

   Orderless: New Skies

   Skapat av: Blindtree Studios

   Genre: 2D-action turbaserad RPG
   Orderless: New Skies är ett turbaserat RPG (rollspel) där du som spelare kan undvika fiendeattacker och göra mer skada med vältajmade knapptryck. Här ersätts slump av öga-handkoordination och färdighet. Utforska en främmande värld och upptäck hemligheter medan du försöker hitta vägen hem igen.

   Sarkos

   Skapat av: Lucky Thirteen Games

   Genre: Strategispel, kortspel
   Sarkos är ett strategispel där uppgiften är att stoppa hjältar som försöker invadera din dungeon. Du placerar ut rum med fällor och förstärker dem med monster för att skapa dödliga kombinationer.

   Silvestria

   Skapat av: Moss Agency Studio

   Genre: Management, sandlådespel
   Silvestria är ett uppslukande, avslappnande managementspel där du sköter om din alldeles egna skog för att väcka naturen till liv!

   The Mine

   Skapat av: Fredrik Eklind

   Genre: Peka-klicka-äventyr
   Ett episodiskt peka-klicka-äventyr i 3D, skapat av soloutvecklaren Fredrik Eklind. Du är en gruvarbetare i 1600-talets Sverige. Finn din egen plats i den hårda världen och red ut dess sedan länge glömda hemligheter och mysterier.

   Teylos City

   Skapat av: Sunset Games

   Genre: Isometrisk action, hack n' slash
   Arbeta från skuggorna för att ta ner storföretagen som förpestar den amerikanska staden Teylos City i detta snabba, 80-talsinspirerade “Hack ‘n’ Slash” spel!

   To Hel and Back

   Skapat av: 10 HP Studios

   Genre: Action, hack 'n slash, roguelike, nordisk mytologi
   To Hel and Back är ett hack n’ slash roguelike-spel, med snabba spelmoment och med teman från nordisk mytologi. Efter att ha dött och funnit sig själv i Hel istället för Valhall, är Sif fast besluten att kämpa sig ut.

   Sommarnatt

   Genre: Metroidvania
   I Sommarnatt spelar du som en vilsen flicka i svensk natur som är målad i John Bauers stil. Genom mörka skogar och höga berg måste flickan tampas med väsen ur den nordiska folktron.

   Tomorrow May Come

   Skapat av: Foreign Tundra

   Genre: Isometrisk, taktisk, turordningsbaserad
   Led fyra invånare från det ödeland som brukade vara Japan, samtidigt som du skaffar resurser och kämpar för överlevnad i ett försök att betala tillbaka en omöjlig skuld i detta isometriska, taktiska, turordningsbaserade spel.

   Forgive Me

   Skapat av: I Scream Games

   Genre: Psykologisk skräck
   Laura, Jacobs fästmö, gick bort. Desperat att få träffa henne igen utför Jacob en ritual. Laura berättar om ett sätt hon kan återvända till sin fysiska form, men hon minns inte var hon gömde alla nödvändiga föremål.

   Blåsippa

   Skapat av: ZenTeaAnt Games

   Genre: Pussel-plattform
   Blåsippa, en liten älva, har gått vilse i skogen. Tillsammans med en finklädd kvinna letar hon upp sitt syskon. Spelet är riktad till de som aldrig spelat datorspel förut.

   Mindless

   Skapat av: Studio Korvmoj

   Genre: Tredjeperson, plattformsspel
   Mindless är en thirdperson-platformer satt i en drömlik värld där inget är riktigt som det ska, med en grafisk stil som efterliknar Playstation 1-grafik. Du måste ta dig fram genom att hoppa, "dash:a" och använda din unika telekinesi-förmåga. Längs vägen kan du också finna gömda polaroid-bilder, som ger ledtrådar till vad det är som har skett och varför du befinner dig på denna mörka, sönderfallna plats.

   Vimmel

   Skapat av: Abducted Cow Studios

   Genre: Lokal mulitplayer, party, hidden object
   Den fredliga invasion av Vimmelriket har börjat! Kontrollera en av Myll’er-rasens bästa arbetare - Whimsi, Array, Clutts, eller Muddle – och hjälp dem utföra sina uppgifter. Använd din dragstråle för att samla specifika objekt från en lista och för dem till moderskeppet. Spelaren som lämnar in ett objekt blir belönad med poäng. Den som har flest poäng i slutet av spelet vinner!

   Gaunt Valkyr

   Skapat av: Ember Paw Games

   Genre: Roguelike top-down skjutarspel
   Roguelike-spelet Gaunt Valkyr tar det roliga i att skjuta till nästa nivå i det postapokalyptiska Sverige! Pulverisera dina fiender med vapen, specialgjorda genom ett intuitivt moddningsystem. Se upp när monster slår sig igenom den helt förstörbara terrängen, och dyk in i den dödliga moderstormen för bättre loot!

   Veins

   Skapat av: Subfrost Interactive AB

   Genre: Fysik-baserat, action, co-op, casual, indie
   Veins är en kaotisk, fysik-baserad, multiplayer renoverings-sim. Du och dina vänner hjälps åt (eller förhindrar varandra) att genomföra sysslor och uppdrag i rum där ni använder era två ådror för att svinga er runt, interagera med omgivningen och krascha in i möbler, porslin och varandra!

   Double Trouble at Bank Noir

   Skapat av: The Chicago Typewriters

   Genre: Action-arkad, party
   Double Trouble at Bank Noir föser in två spelare i en kupp! Planera rånet och försvaret av banken genom att dra karaktärer och utrustningskort. Anpassa planen utifrån korten som dras samt hur motspelaren bygger upp sin vision för stöten. Sedan utförs planen och kaoset kan börja! Banken skyddar pengarna med hjälp av alla tänkbara medel samtidigt som maffian kämpar för att få med sig så mycket kosing som möjligt. Double Trouble at Bank Noir är ett arkadigt partyspel i en noir-miljö, vem vinner – du eller din kompis?

   Somn

   Skapat av: GamerDiff Studios

   Genre: Pussel, plattformsspel
   Sarah är fast i en dröm hon inte kan vakna upp ifrån. Med hjälp av en superkraft hon plötsligt fått kan hon återupplivas trots de giftiga taggarna och lämna kvar stenar att lösa pusslen med.

   Korpatorp: A farmer's adventure

   Skapat av: Popsi Studios

   Genre: Farming, äventyr
   Spela som Mackan i ett medeltida landskap, när han restaurerar upp sin familjegård och följ med honom när han träffar på nya finurliga vänner. Lär dig att odla samt gå och upptäck denna lilla värld.

   Mässan arrangeras av Högskolan i Skövde, Next Skövde, UF Skaraborg, Kulturlabbet och Sweden Game Arena.

   Kontakt

   Kommunikatör

   Adjunkt i medier, estetik och berättande

   Foto av Marcus Toftedahl

   Marcus Toftedahl

   Institutionen för informationsteknologi

   Adjunkt i informationsteknologi

   Publicerad: 2022-05-04
   Senast ändrad: 2022-05-04
   Sidansvarig: webmaster@his.se