Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Projekt Studio Ludum bjuder in till slutkonferens

   Datum 8 februari 08:00 - 11 februari 16:00
   Plats Digitalt på Studio Ludums projektsida

   Måndagen 8 februari öppnas portarna till det EU-finansierade projektet Studio Ludums digitala slutkonferens. Under fyra dagar kommer projektet att dela filmer och annat material så att du får en inblick i projektets verksamhet och resultat. Är du är förälder eller närstående till en spelintresserad ungdom? Under tisdagen publiceras tips om vad Studio Ludums deltagare önskar att föräldrar ska förstå när det gäller deras intresse.

   Innovationsprojektet Studio Ludum har under snart 3 års tid arbetat med att motivera och hjälpa unga spelintresserade att hitta sin plats i samhället. Grundtanken med projektet har varit att ta till vara på den kunskap som deltagarna fått från sitt spelintresse och hjälpa dem att hitta andra sammanhang där den kunskapen kan användas. Studio Ludum har i sitt arbete nyttjat den positiva drivkraften som finns i spel för att engagera projektets deltagare att hitta nya vägar framåt, göra klart sina studier eller på andra sätt ta sig närmare arbetsmarknaden.

   Projekt Studio Ludum, som kommer att avslutas under april 2021, bjuder nu in till en digital slutkonferens. Under konferensdagarna kommer projektet att släppa material på sin webbsida som rör projektets verksamhet och metoder, men även presentationer om spel och spelberoende.

   Nytt material varje morgon

   Nytt material kommer att publiceras varje morgon den 8–11 februari. Du väljer själv när du vill ta del av materialet.

   Besök konferensen 8–11 februari via Studio Ludums projektsida (klicka på slutkonferens).

   Under konferensdagarna kommer du bland annat kunna ta del av:

   Måndag 8 februari: Ta del av material om projektets verksamhet och resultat. Läs en intervju med projektledaren. Läs också om det nystartade företaget som växt fram ur arbetet med projektets metoder.

   Tisdag 9 februari: 7 tips till föräldrar! Vi frågade Studio Ludums deltagare vad de vill att föräldrar och närstående ska förstå när det gäller deras intresse. Se en summering av deltagarnas åsikter i form av konkreta tips. Läs också om projektteamets tips som riktar sig till samma målgrupp.

   Onsdag 10 februari: Lär dig om den relativt nya diagnosen dataspelsberoende. Se också en presentation om spel och det gamers kan.

   Torsdag 11 februari: Ta del av en presentation från projektets finansiär ESF. Filmen ger en inblick i Europeiska socialfondens verksamhet och deras tankar kring Projekt Studio Ludum.

   Se också en presentation från projektets externa utvärderare Sweco. I filmen berättar utvärderarna om Studio Ludum har lyckats nå projektets uppsatta mål. De kopplar också projektets resultat till ett samhällsekonomiskt perspektiv och belyser hur mycket pengar samhället kan tjäna på att stötta ungdomar som står långt från arbetsmarknaden.

   Projektets samverkansparter

   Projekt Studio Ludum medfinansieras av Europeiska unionen/Europeiska socialfonden. I projektet samverkar Högskolan i Skövde med Skaraborgs kommunalförbund, Försäkringskassan och kommunerna i Götene, Hjo, Skövde och Töreboda.

   Läs mer om Studio Ludum

   Kontakt

   Adjunkt i medier, estetik och berättande

   Kommunikatör

   Publicerad: 2021-01-20
   Senast ändrad: 2021-01-20
   Sidansvarig: webmaster@his.se