Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Arbetsområde 8 – Entreprenörskap

      INGENIUM är uppdelat i tio olika arbetsområden, så kallade Work Packages. Alla tio lärosäten har representanter inom varje arbetsområde. I arbetsområde 8 är det fokus på entreprenörskap.

      Kajsa Q Phalén arbetar som verksamhetsledare på Stiftelsen Drivhuset. Syftet med Drivhuset är att inspirera och utveckla studenternas förmågor att vilja skapa förändring genom förståelse för entreprenörskap, innovation och hållbar utveckling. Drivhuset, som delvis är finansierat av Högskolan, tränar, coachar, utbildar och inspirerar studenterna för att forma en förståelse för metoder att skapa hållbara lösningar på samhällsproblem. Kajsa Q Phalén har arbetat på Drivhuset i sex år.

      Du är ansvarig för arbetsområde 8, vad innebär det?
      – Jag är ansvarig för området som innebär främjandet av förståelse för entreprenörskap hos studenter, lärare, forskare och andra inom akademin.

      Vad vill ni uppnå med arbetet inom entreprenörskap? Vad betyder det för Högskolan och Drivhuset? Hur tror du arbetet kommer att märkas här?
      – Många tror att entreprenörskap främst handlar om att förverkliga affärsidéer och starta nya, växande bolag, men det kan vara så mycket mer. Entreprenörskap handlar om att hitta nya hållbara lösningar för att skapa värde för andra och för världen. När förändringar sker snabbt, när det inte längre funkar att ”göra som vi alltid har gjort” och när både människor och verksamheter ser hinder och problem för en positiv hållbar utveckling, är entreprenörskap en viktig nyckel. Att kunna skapa hållbara värden för andra, oavsett sitt sammanhang, är nödvändigt för att vi ska kunna utvecklas och lösa utmaningar oberoende om de uppstår i vår egen vardag, på vår arbetsplats eller i samhället i stort. Därför är det viktigt att vi stort och brett, litet och smått engagerar oss i de förändringar som krävs för att bygga ett bättre samhälle och idag behövs vi alla oavsett var vi kommer ifrån, var vi verkar eller vem du än är för entreprenörskap är en angelägenhet för alla. 

      Kajsa konstaterar att utvecklingen går snabbt och det som vi uppfattar som sant idag, ser annorlunda ut imorgon.

      – Det ställer högre krav på flexibilitet, förmåga att hantera osäkerhet, förmåga att se möjligheter och ett innovationsstödjande ledarskap, kompetenser som ofta beskrivs som entreprenöriella. Men entreprenöriella aktiviteter ökar också människors motivation, engagemang och känsla av meningsfullhet. Kompetenser och färdigheter kring värdeskapande blir högt prioriterat för att vi ska kunna möta stora samhällsutmaningar och hantera de förändringar som sker på arbetsmarknaden och i samhället i stort.

      Hur kommer ni lägga upp arbetet?
      – Vi kommer genomföra inspirationsaktiviteter och på olika sätt kompetenshöjande aktiviteter i olika former för att inkludera alla och öka tillgängligheten. Att träna individer inom akademin som på olika sätt jobbar eller kommer att jobba med utvecklingsfrågor blir huvuduppgiften i det här arbetspaketet.

      Publicerad: 2023-08-28
      Senast ändrad: 2023-08-28
      Sidansvarig: webmaster@his.se