Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Alice Kardborn

   Alice säger: Att få vara kreativ är något jag älskar! Då kändes designingenjör som en bra kombination, där man både måste klura ut tekniska lösningar och tänka på designen och hur den ska anpassas till användaren.

   Åtta frågor till Alice

   Var kommer du ifrån ursprungligen?
   – Göteborg.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   – När jag var liten sa jag att jag ville bli uppfinnare och detta är ju ganska likt på något sätt. Jag tycker om att lösa problem, utforska alla lösningar och få pilla med saker tills det funkar. Att få vara kreativ är också något jag älskar! Då kändes designingenjör som en bra kombination, där man både måste klura ut tekniska lösningar och tänka på designen och hur den ska anpassas till användaren.

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Om fem år är jag förhoppningsvis på en arbetsplats där jag får jobba med mycket varierande projekt och utveckla nya produkter. Jag vill gärna utveckla sådant som kan hjälpa människor i deras vardag.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   – Att man behöver ställa in sig på att det innebär mycket eget ansvar. Det bästa är att sätta igång direkt när en kurs börjar och lägga upp en plan för när man ska plugga. Annars hamnar man lätt efter.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   – Fördelen är att man har närmre kontakt med lärarna. Min vän som studerade på en större högskola sa att hennes lärare knappt hälsade på dem men så är det inte här! Lärarna inom ingenjörsinstitutionen är måna om att studierna går bra för oss. Vi har många gånger knackat på hos dem för att fråga om hjälp med uppgifter och hade vi inte kunnat göra det så hade skolan varit klart mycket tuffare!

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Jag tror det är smart att gå på till exempel öppet hus och fråga oss studenter om vad vi tycker. Kolla på kursplanen och se om utbildningen som helhet verkar intressant. Jag minns att jag blev intresserad när jag såg kurserna och tänkte ”Kan man ha en kurs om det där? Vad kul!”. Självklart kommer det finnas perioder som inte känns lika roliga, men om man har ett övergripande intresse av att lära sig ämnena så tror jag man är på rätt plats! En till sak man kan göra är väl att undersöka vilka jobb utbildningen kan ge i framtiden. Låter det roligt så är det ju ett bra tecken!

   Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
   – Inte mycket men min bästa vän flyttade hit ett år innan mig och det var faktiskt hon som lockade hit mig. Hon läste något helt annat men hittade designingenjörsutbildningen och tyckte att den skulle passa mig perfekt, vilket hon hade rätt i!

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   – Det var nog hur det är att skriva tenta, det var så olikt de prov jag skrivit förut. Men man vänjer sig efter de första kurserna. Det viktigaste är ju att vara i tid, ha med sig sin legitimation och att ha pluggat såklart!

   Fråga Alice om programmen

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   ingenjorshjalte@his.se

   Läs mer om programmen

   Designingenjör
   Högskoleingenjör – bred ingång
   Maskiningenjör
   Produktionsingenjör
   Högskoleingenjör – industriell digitalisering

   Publicerad: 2023-07-17
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se