Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Den virtuella fabriken

   Forskningsgrupp Produktion och Automatiseringsteknik
   Forskningsmiljö Virtual Engineering

   Den virtuella fabriken

   Forskningsgrupp Produktion och Automatiseringsteknik
   Forskningsmiljö Virtual Engineering

   Kort om projektet

   Projektnamn

   Den virtuella fabriken

   Projekttid

   Mars 2018 – December 2020

   Finansiering och samverkan

   KK-stiftelsen, IDC West Sweden, Scania, Volvo AB, Volvo Cars, Volvo Group Trucks Operations (VGTO)

   Produktionen blir alltmer komplex och industrin har ett stort utvecklingsbehov som följd av att kraven på digitalisering, hållbarhet och kompetens ökar. Samtidigt finns en uppsjö med forskningsresultat som bidrar till en snabbare utveckling, men allt för få med kompetens att driva implementeringen. Nu är det dags att plugga bort glappet!

   Syftet med kompetensutvecklingsprojektet Virtuella fabriken har just varit att minimera detta gap. Inom Virtuella Fabriken togs utbildningspaket fram tillsammans med industrin och dess yrkesverksamma. Speciellt fokus i projektet har varit på virtuella verktyg inom Industri 4.0 för att öka de yrkesverksammas och svensk industris konkurrenskraft.

   Tillsammans med industrin utvecklades 6 kurser på totalt 24 högskolepoäng inom den Virtuella Fabriken, där de samutvecklade kurserna hade en stor prägel från industrin; kortare kurser, låg kurstakt och hög grad av praktisk tillämpbar kunskap.

   Kurser inom den virtuella fabriken

   • Integrerad Virtuell Driftsättning, 4hp
   • Möjligheter och Fördelar med Simulering som Beslutsstöd, 4hp
   • Business Intelligence – datadrivna organisationer, 3 hp
   • Industriellt människa-robotsamarbete genom virtuella verktyg, 6 hp
   • Optimeringsmetoder gör industrin, 4hp
   • Tekniskt ledarskap för framtidens industriprocesser, 3hp

   Kommentarer från kursdeltagare

   "Kursens styrka har varit kursens utformning. Bra med videoinspelningar så jag hade möjlighet att gå tillbaka och lyssna igenom när jag var osäker eller hade fel på frågor i slutet av området. Frågorna (quiz) efter varje område var mycket bra, de fick mig att stanna upp och reflektera. Smidig kommunikation via Zoom. Bra med fördjupningsmöjligheter i form av lästips".
   Kurs: Möjligheter och Fördelar med Simulering som Beslutsstöd

   "Integrerad virtuell driftsättning är en utmärkt kurs för framtidens systembyggare och till de som inte har erfarenhet av att jobba med flertalet mjukvaror tillsammans i ett simuleringsstudie. Man kan använda innehållet i kursen till både nyinstallation samt modifiering av befintliga robotceller. Läraren är en utmärkt mentor! Jag använder mig av virtuell driftsättning för att simulera fram effektivare lösningar för våra befintliga robotceller istället för att göra arbetet på plats vid maskin. Att göra större delen av ett effektiviseringsarbeten offline och felsäkra dem innan det driftsätts skapar värde för beställaren av jobbet".
   Kurs: Integrerad Virtuell Driftsättning

   Nästa steg

   Virtuella fabriken var bara en början på Högskolan i Skövdes satsning på samutvecklade industrikurser för yrkesverksamma. Nästa steg i denna resa är WISER: Digital Transformation och Industriell Excellens som också är ett kompetensutvecklingsprojekt där Högskolan tillsammans med näringslivet utvecklar utbildningspaket för näringslivets digitala transformation.

   Erfarenheterna och resultaten från den virtuella fabriken har ytterligare stärkt kunskapen om industrins och de yrkesverksammas behov både i form av prioriterade kompetensutvecklings områden för industrin, som till exempel Tillämpad AI, Big Data Analytic, Simulering och Optimering, Ledarskap och Organisationsutveckling i förändring, men också utifrån kursupplägg, pedagogisk och praktisk tillämpbarhet.

   Med WISER: Digital Transformation och Industriell Excellens utvecklar vi än mer industrianpassade kurser som stärker företagen och dess medarbetare för att möta framtidens utveckling.

   Medverkande forskare

   Publicerad: 2021-06-15
   Senast ändrad: 2021-06-15
   Sidansvarig: webmaster@his.se