Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Ekonomprogrammet - ekonomi och hållbarhet

   Program, Grundnivå, 180 hp, EKHÅG
   Kandidatexamen

   Ekonomprogrammet - ekonomi och hållbarhet

   Program, Grundnivå, 180 hp, EKHÅG
   Kandidatexamen

   Anmälan

   Välj ett tillfälle för att visa utbildningsplan, kursutbud och behörighetskrav.

   Höst 2024, Plats: Campus (Skövde), Takt: 100%

   Anmälan

   Ange kod HS-61297 på antagning.se

   Utbildningsplan

   När? Var? Hur?

   Pågår: 2 september 2024 - 6 juni 2027
   Plats: Skövde, Campus
   Takt: 100%

   Kursplaner

   För alla kurser i programmet, se utbildningsplanen.

   Behörighet

   Grundläggande behörighet.
   Dessutom krävs: Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C, Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper).

   Urval

   Betyg 67%, högskoleprov 33%.

   Språk

   Undervisningen ges på svenska. Viss undervisning på engelska kan förekomma.
   Hållbarhetsfrågor har ett stort fokus just nu och det är ett växande arbetsområde i såväl privata företag som offentliga organisationer. Att ställa om till ett klimatsmart samhälle, en hållbar ekonomi och samtidigt bidra till fortsatt utveckling står högt på många regeringars agenda.

   Om programmet

   Medlemsländerna i FN har kommit överens om 17 globala mål för hållbar utveckling. Överenskommelsen, Agenda 2030, beskriver tre dimensioner av hållbar utveckling; den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga.

   För att förverkliga målen krävs politisk vilja, prioriteringar, samarbete och fördelning av resurser. Näringslivet, offentlig sektor och organisationer står alla inför stora krav på förändringar och behöver anpassa sin verksamhet och sitt beteende för att målen ska kunna uppnås. Redovisning spelar en central roll i uppföljningen av hur nationer, organisationer och medborgare tar ansvar för att nå FN:s mål.

   Ekonomprogrammet Ekonomi och Hållbarhet är en utbildning för dig som aktivt vill medverka i den här missionen. Utbildningen ger dig både kunskap om de utmaningar privata och offentliga organisationer står inför i dag och verktyg för att utveckla och bevara hållbarhet i deras processer och produkter.

   Du kommer att få en mångsidig och spännande utbildning som utvecklar ditt tankesätt och din handlingsförmåga för att du på ett nyskapande och innovativt sätt ska kunna påverka organisationer och människor i en riktning mot långsiktig ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

   Det här läser du på programmet

   Under första läsåret ingår kurser i företagsekonomi, nationalekonomi, juridik och statistik som är gemensamma för ekonomprogrammen. Kurserna lägger grunden för att förstå de utmaningar som dagens företag och andra organisationer står inför och vilken roll redovisning kan spela för att bidra till att hantera dem.

   Andra läsåret fördjupar du dig i frågor som t ex styrning av verksamheter och processer för att undvika slöseri i produktionen av varor och tjänster och öka värdet för olika intressenter.

   Miljölagstiftning och förändringsarbete är andra områden som du kommer att lära dig mer om. För att en omställning mot hållbarhet ska ske måste organisationer utveckla nya mått och metoder för styrning och uppföljning av sina verksamheter. Organisationer måste också utveckla sin externa redovisning för att tillfredsställa hållbarhetskrav från långivare och investerare. Du kommer därför att få möjlighet att lära dig om alternativa och nya modeller.

   Under tredje läsåret fördjupar du dig i frågor som etik, hållbara redovisningspraktiker samt hållbara företag och samhällen. Vidare får du under tredje året genom examensarbetet möjlighet att nischa din utbildning mot ditt specifika hållbarhetsintresse. Du får till exempel utrymme att fördjupa dig inom en specifik branschs behov av kompetens inom hållbarhetsområdet, vad som karakteriserar hållbara produkter och tjänster. Kunskap du kan använda för att till exempel starta ett eget företag med tydligt hållbarhetsfokus.

   Utlandsstudier

   Eftersom en hållbar utveckling förutsätter internationellt samarbete rekommenderar vi att du tar chansen att läsa utomlands under en termin.

   Du får möjlighet att studera unika kurser som partneruniversiteten ger och du får tillgodoräkna dig dina högskolepoäng, förutsatt att du får godkänt på kursen.

   Jobb efter examen

   Det finns idag ett växande behov av ekonomer med en profil mot hållbarhet. Efterfrågan kommer att vara stor i många år framöver. Du kan sikta mot att bli entreprenör inom hållbarhetsområdet eller arbeta som till exempel:

   • CSR/hållbarhetsansvarig
   • miljöstrateg
   • verksamhetsutvecklare med inriktning mot hållbarhet
   • projektledare – miljö och hållbarhet
   • ansvarig för hållbarhetsredovisning
   • ansvarig för integrerad rapportering

   Läsa vidare efter programmet

   Tre års studier på Ekonomprogrammet - ekonomi och hållbarhet leder till en kandidatexamen i företagsekonomi. Efter avslutad utbildning kan du fortsätta med magisterutbildningen Ledarskap och verksamhetsutveckling på Högskolan i Skövde. Du kan också påbörja magisterstudier (60 hp) eller ta en masterexamen (120 hp) på andra lärosäten, både i Sverige och utomlands.

   Forskning inom företagsekonomi på Högskolan

   Läs mer på hemsidan för forskningsspecialiseringen Framtidens företagande.


   Öppet hus 9 mars

   Kom och träffa oss på Högskolans Öppet hus, lördag 9 mars kl. 11-14! 
   Studenter och personal från olika program berättar mer om utbildningarna och svarar på frågor.

   Program och mer info finns på Öppet hus.

   Kontakt

   Programansvarig

   Studie- och karriärvägledare

   Studenthjälte

   Vill du ha mer information om utbildningen?
   Vi mejlar mer information om programmet och inför ansökan!

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Publicerad: 2020-01-07
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se