Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Emelie Ederborn

   Emelie är uppvuxen i Idre och tycker att det bästa med Högskolan i Skövde är att det är lätt att hitta dit man ska, att föreläsningssalarna ligger nära, att Högskolan ligger centralt och att det finns ett jättefint grönområde i mitten av campus.

   Elva frågor till Emelie

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Det är jättekul! Jag har trivts bra sen dag ett och har känt mig välkommen både på Högskolan och i Skövde som stad. Skolan är familjär och lagom stor vilket jag uppskattar då det är lätt att hitta och ta sig runt. Då jag var helt ny i Skövde när jag flyttade hit hade jag inga speciella förväntningar på hur mina tre år skulle bli, men det har varit jättebra och jag är glad att jag sökte hit.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   – Innan jag sökte till Högskolan i Skövde jobbade jag som redovisningsassistent och jag pluggade även ekonomi på gymnasiet. Hade därför intresse för dessa ämnen redan innan och tänkte att det kunde vara kul att utveckla mina kunskaper. Att det blev just Ekonomprogrammet var för att jag ville känna efter vad som var mest intressant av management, redovisning och marknadsföring innan jag tar beslut på vad jag vill rikta in mig på.  

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Troligtvis kommer jag jobba med ekonomi för att jag tycker att det är roligt. Men om det är med redovisning, ledarskap, marknadsföring eller något annat är helt öppet fortfarande. Allt är intressant.

   Vad skulle du velat veta som ny student?
   – Hur man söker studentbostäder. Jag fick en bostad på ett annat sätt men det hade varit nyttigt att kunna ställa sig i kö redan när man sökte till Högskolan så man slapp den stressen på ett annat sätt.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   – Att man lär känna personer över institutionerna och att det är lätt att hitta. Det tar inte heller lång tid att gå till föreläsningssalarna och det är en fördel när man har en kort rast mellan.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Att söka utbildning efter vad man är intresserad av och att vara nyfiken. Stäng inte ute några alternativ utan ha ett öppet sinne och ge studentlivet en chans. Det kan ta lite tid att komma in i utbildningen och se att allt hänger ihop men det är värt det när man kommer till den punkten, för man lär sig så mycket på vägen.

   Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?
   – Att det finns en skidbacke, jag som är från fjällen gillar starkt! Sedan visste jag att Skövdeborna är duktiga på sport och att det finns en bra högskola.

   Vad var största överraskningen med att vara student?
   – Att det är så mycket eget ansvar. Jag var beredd på att det skulle bli annorlunda från gymnasiet men på Högskolan är det helt annat. Jag trivs med eget ansvar men var inte beredd på att det skulle vara en så stor skillnad!

   Vad gör du på kvällar/helger?
   – Beror på vilken tid i terminen det är, är det nära tentor så pluggar jag mest. Men annars brukar jag hänga med kompisar, tar det lugnt och engagerar mig 2022 i Studentkårens ekonomförening Safir.

   Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?
   – Det måste jag nog säga var Externredovisning 2 G1F eller Förändring och Verksamhetsutveckling G1F. Jag lärde mig otroligt mycket i de kurserna som jag tagit med mig i både arbetslivet och på ett personligt plan.

   Beskriv ditt program med tre ord!
   – Intressant, lärorikt och nyttigt.

   Fråga Emelie om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.

   Ställ dina frågor till:
   ekonomhjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Ekonomprogrammet

   Publicerad: 2022-10-17
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se