Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Möt Sandra Persson

   Sandra Persson växte upp strax utanför Skövde och bor numera i en villa med sambo och två barn. Hon tycker att det bästa med Skövde är närheten till det mesta, det går fint att promenera, går bra med bussar och det är bra framkomlighet med cykel. Hon lyfter också att det finns ett väldigt intressant näringsliv, så trivs man och vill stanna i Skövde så finns det många möjligheter inom till exempel tillverkningsindustrin, spelbranschen, teknik eller finans.

   Fem frågor till Sandra

   Hur är det att plugga i Skövde?
   – Jag har ingenting att jämföra med, men det geografiska läget på Högskolan i Skövde är väldigt bra då det är nära till tåg- och busstationen, centrum och man har gångavstånd till flertalet restauranger. De man pratat med som flyttat in från andra städer tycker att det är en väldigt trevlig stad, både om man ser till infrastrukturen och möjligheten till att bygga upp ett socialt nätverk. Fördelen med en mindre stad är väl att det blir enkelt att skapa en familjär känsla.

   Varför valde du att plugga ditt program?
   – Jag ville läsa något som gav mig möjlighet att kunna jobba med en fot på varje sida. En fot på den tekniska sidan och den andra i verksamheten, då jag har stort intresse av både människor och system. Och detta kändes som ett självklart val för att man lär sig om båda, och hur dessa fungerar tillsammans. Att det blev Business Intelligence och inte en annan IT-utbildning, är för att jag tycker att det är en otroligt spännande inriktning som jag tror kommer bli ännu mer efterfrågad redan nu, men även i framtiden.

   Vad jobbar du med om fem år?
   – Svårt att säga då man kommer stå på en ganska bred grund och det är intresse som styr – och i takt med att man lär sig nya saker kommer nya intressen. Men jag tror det är ganska troligt att tänka sig att jag kommer jobba som projektledare, business analyst eller liknande.

   Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?
   – Gemenskapen och närheten till det mesta. Även de studentlägenheter som finns att tillgå ligger bara ett stenkast från campus.

   Har du något tips till den som ska välja utbildning?
   – Att välja något du verkligen är intresserad av. Att studera på högskola är inte samma sak som att läsa på gymnasiet, vissa dagar kommer det gå lite tungt och då behöver man den där draghjälpen i att man verkligen vet varför man valde den utbildningen man valde.

   Fråga Sandra om programmet

   Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

   Ställ dina frågor till:
   bihjalte@his.se

   Läs mer om programmet

   Informationsteknologi – Business Intelligence

   Publicerad: 2021-10-26
   Senast ändrad: 2023-07-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se