Sagoväsen och kulturarvsplatser från KLUB-böckerna och alla 15 kommunerna finns med i den här utställningen som är scenografiskt utformad till att likna stora bokuppslag, som tillsammans blir en form av labyrint att gå runt i.
Samlar studentarbeten
Vid flera av bokuppslagen har karaktärer i "naturlig storlek" klivit ur böckerna. Bildmaterialet är framtaget av KASTiS projektledare. Det är tänkt som huvudinnehållet av studenters och samverkanspartners arbete med alla böckerna i serien, så här långt.
Samverkan med Skövde Kulturfabrik
Utvecklingen av utställningen har skett i samverkan med Tomas Olausson, utställningsansvarig på Stadsmuseet, Skövde Kulturfabrik. Museitekniker Robert Baráth har formgivit och byggt modulerna så att utställningen ska vara enkel att flytta/transportera, då den planeras fungera som vandringsutställning. Bokning sker hos Tomas Olausson.
Se Skövde Kulturfabriks video från utställningen (extern länk).
Aktivitetsbok för barnen
Till utställningen i Skövde fanns en aktivitetsbok där barn kunde hjälpa trollforskaren Lovis att artbedöma trollharar, olika varianter av de mytomspunna mjölkhararna (som kommer finnas med i Essungaboken). Som tack fick barnen ett diplom med sig hem, ett intyg som bekräftar att de blivit trollforskarassistenter. En variant på denna aktivitetsbok tänks finnas även på kommande utställningsplatser.
Digital utställning på gång
Det arbetas för närvarande också med en virtuell nedladdningsbar version av utställningen. Utvecklare är Alexander Ros (3D) och Simon Ahlback Kindestam (Programmering). Avsikten med denna version är att du ska kunna besöka och gå runt i utställningen online hemifrån. Även det extra textmaterial om olika väsen, som på den fysiska utställningen tillgängliggörs via de av Tomas Olausson och Robert Baráth specialdesignade böckerna, finns med.

Skärmbild från Virtuella Sagolandet Skaraborg, 3D-grafik av Alexander Ros.