Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Anpassad introduktion för nya studenter även i år

   Publicerad 23 augusti 2021

   Måndagen 23 augusti inleds introduktionen för Högskolan i Skövdes cirka 1800 nya studenter. Introduktionen blir annorlunda även den här hösten. Bland annat delas studenterna upp för att ta del av introduktionen på olika dagar – beroende på vad för ämne de ska studera.

   Konfetti och skylt under intro 2019.

   Den 23 augusti, startar höstterminens introduktion och 1800 nya programstudenter och 2300 fristående kursstudenter påbörjar sin utbildning på Högskolan i Skövde. Dessutom välkomnas närmare 200 internationella studenter till Högskolan under veckan. Högskolan har valt att anpassa upplägget av introduktionen utifrån rådande situation.

   – Vi har gjort en rad anpassningar och åtgärder utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Introduktionen är uppdelad över hela veckan för att minska antalet studenter på plats samtidigt och för att möjliggöra social distansering. Vi har grupper om högst 50 personer, vi nyttjar halva kapaciteten i våra undervisningssalar, hygienstationer finns runt om på campus och vi har utökad städning. Det finns också ett digitalt material med inspelade informationsfilmer för att alla studentgrupper inklusive de som inte kan delta på campus, ska få möjlighet till en bra introduktion, berättar Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen för utbildnings- och studentstöd.

   Hon konstaterar att planeringen för introduktionen har pågått sedan mars och att Högskolan hela tiden har följt utvecklingen med smittspridningen och har kontinuerliga avstämningar med smittskyddsläkare på Skaraborgs Sjukhus Skövde.

   Viktigt med fysisk introduktion

   För många innebär högskolestudier en helt ny fas i livet. Studenterna knyter nya kontakter och får nya erfarenheter och tankar kring framtiden. I år träffas många av de nya Skövdestudenterna på campus för första gången.

   – En introduktion på campus är viktig på många sätt och syftar till att välkomna alla nya studenter till Högskolan. Det handlar också om att introducera dem till akademiska studier, ge dem en social gemenskap och en god grund för att kunna genomföra sina studier, säger Elizabeth Persson.

   På campus finns det skyltar för att påminna alla om att hålla avstånd. Det finns också information på Högskolans webbplats och på digitala skärmar. Information om Högskolans åtgärder och vikten av att studenterna tar eget ansvar för att förhindra smittspridning finns även i välkomstbreven som både nya och befintliga studenter fått.

   Faddrarna en viktig länk

   För att ta emot studenterna är runt 170 faddrar på plats under introduktionsdagarna. Faddrarna ser till att de nya studenterna känner sig hemma på Högskolan i Skövde. Alla faddrar har gått en utbildning inför introduktionen och har full koll på vilka regler som gäller på campus.

   – Faddrarna är en viktig länk mellan de nya studenterna, Högskolan och Studentkåren. De blir ett bekant ansikte, en förebild, en person som de nya förhoppningsvis känner att de kan vända sig till med stora och små frågor i studielivet. Det är viktigt att de nya studenterna känner ett sammanhang. Om inte ännu viktigare just nu när en pandemi pågår, säger Elizabeth Persson.

   Kontakt

   Bitr. Chef

   Publicerad: 2021-08-23
   Senast ändrad: 2021-08-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se