Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Festlig terminsstart vid Högskolan i Skövde

      Publicerad 25 augusti 2022

      Måndagen den 29 augusti är det äntligen dags. Efter ett par år med anpassad introduktion med digitala inslag och smågrupper, håller Högskolan i Skövde åter igen en festlig, och efterlängtad, introduktion på campus.

      Drönar-bild på intro 2019.

      På måndag morgon kommer ett stort antal nya studenter att samlas på campus, på ett sätt som inte skett sedan hösten 2019. På schemat står välkomstceremoni, fika, underhållning och tal från bland andra Studentkåren i Skövdes ordförande Alfred Carlsson och vice ordförande Carl Ågren samt Högskolans rektor Lars Niklasson.

      – Jag kan sammanfatta mina känslor inför höstens terminsstart i ett ord, och det ordet är äntligen! Nu får vi äntligen möjlighet att återigen ge våra nya studenter den form av välkomnande de förtjänar. Det ska bli så roligt att få se havet av nya glada studenter på campus igen, säger Högskolans rektor Lars Niklasson.

      Första ”vanliga” introt sedan 2019

      Det är ungefär 1200 nya studenter som påbörjar sina studier vid Högskolan i Skövde den här höstterminen. De kommer bli den första kullen sedan 2019 att uppleva en ”normal” introduktion. Majoriteten av årets 180 faddrar har inte ens varit med om ett sådant.

      – Men faddrarna innebär ändå en trygg punkt som de nya studenterna kan vända sig till om de har frågor om Högskolan, staden, eller något annat som berör studentlivet, berättar Maria Cederlund, Högskolans introduktionssamordnare.

      Nytt för i år är att alla faddrar har utbildats tillsammans, både de nationella och de internationella. Det är ett led i Högskolans tillgänglighetsarbete, och ett försök att skapa mer sammanhållning mellan både svenska och utländska studenter på Högskolan. 

      Studentkårens aktiviteter ska passa alla

      Efter det stora välkomnandet från scenen är det dags för programstarter och rundvandring på campus. Under första introveckan hålls också en studentmässa i G-huset, informationspass samt aktiviteter med Studentkåren i Skövde.

      Studentkåren kommer att ha bredd på sina evenemang, det ska finnas något som passar de flesta. Allt från häng på campus till grillfester i Boulognerskogen med mat och musik, samt klubb- och pubkvällar på Kårhuset Boulogner.

      – Vi på Studentkåren jobbar hårt för att genomföra en trygg introduktion där alla kan känna sig välkomna och vi anstränger oss för att göra introduktionen så inkluderande vi kan. Det känns otroligt skönt att äntligen kunna genomföra ett fysiskt intro. Att få vara med på en grillfest och skratta tillsammans är en oerhört viktig del av studentkulturen. I slutändan är vårt mål att se till att alla kan älska att vara student. Vänskaper över program- och ämnesgränserna skapar gladare studenter som satsar tid och kraft på sina studier, säger Adriana Savaia, Studentkårens introgeneral.

      Introduktionsaktiviteterna kommer att pågå under tre veckor.

      Kontakt

      Utlandsstudier

      Utlandsstudier

      Publicerad: 2022-08-25
      Senast ändrad: 2022-08-25
      Sidansvarig: webmaster@his.se