Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Tidigare ansökningsperiod för sjuksköterskor som vill vidareutbilda sig

   Publicerad 15 februari 2021

   Den 15 februari, öppnar anmälan till de specialistsjuksköterskeutbildningar som ges vid Högskolan i Skövde till höstterminen. På arbetsmarknaden råder det brist på specialistsjuksköterskor och på Högskolan i Skövde finns utbildningar till både distriktssköterska och skolsköterska. Utbildningen till skolsköterska är dessutom den enda i landet.

   Studenter genomför olika övningar under en lektion på sjuksköterskeprogrammet

   Sverige är det brist på specialistutbildad personal inom vården. Specialistsjuksköterska ligger på plats åtta på Arbetsförmedlingens lista (2020) över de tio yrken på högskolenivå där det finns störst chans till jobb nu och på fem års sikt. Behovet av distriktssköterskor är stort och det har blivit mycket tydligare under den senaste tiden inför vaccinering mot covid-19.

   – Båda programmen som vänder sig till sjuksköterskor som vill vidareutbilda sig, är väldigt aktuella nu under pandemin. Vi ser också att det pågår ett generationsskifte när det gäller skolsköterskor så det finns gott om tjänster att söka, säger Marie Wilhsson, programansvarig för Specialistsjuksköterskeprogrammet – skolsköterska.

   Unik utbildning på Högskolan

   Högskolan i Skövde har en lång tradition av att utbilda skolsköterskor. Utbildningen har funnits på Högskolan sedan 2005 och är dessutom den enda i Sverige. Studenterna kommer från norr till söder och utbildningen ges i form av halvtidsstudier under fyra terminer. Programmet ges alltid på distans, men med några kurstillfällen på campus.

   – Vi har ett bra och långvarigt samarbete med både kommuner och privata företag över hela landet eftersom det ingår verksamhetsförlagd utbildning, VFU i utbildningen. När de gäller forskning omfattar den bland ungdomars hälsa och livsstil samt ungdomars sexualitet, relationer och våld, säger Marie Wilhsson.

   Möter människor i alla åldrar

   I dag öppnar även ansökningen till vidareutbildningen till distriktssköterska. En populär utbildning som ger en bred kompetens med möjlighet till arbete inom många olika vårdverksamheter. Utbildningen ger också behörighet att vaccinera.

   – Som distriktssköterska kan man verkligen arbeta med människor i alla åldrar, från nyfödda på BVC till åldrande människor i kommunal vård, säger Margaretha Larsson, programansvarig för Specialistsjuksköterskeprogrammet – distriktssköterska.

   Sedan i höstas ges distriktssköterskeprogrammet både på hel- och halvfart och undervisningen sker både på campus och på distans.

   – Många blivande studenter efterfrågade att kunna studera på halvfart för att ha möjlighet arbeta deltid samtidigt, förklarar Margaretha Larsson.

   Högskolan har ett nära samarbete med olika vårdverksamheter och det bidrar till att hålla utbildningen aktuell utifrån behoven i vården och det arbetsgivarna efterfrågar.

   – Vi har också en bred kompetens i lärarkollegiet och många av oss har en bakgrund som distriktssköterskor. Även inom forskningen finns en stor bredd, allt från forskningsområden om barnhälsovård, tonåringar till åldrandet och äldre personers hälsa och välbefinnande.

   Möjligheten att söka till utbildningarna till distriktssköterska och skolsköterska på Högskolan i Skövde är öppen under tiden 15 februari till 15 mars. Den tidigarelagda sökperioden gör att studenten kan begära tjänstledigt i god tid och arbetsgivaren får mer tid att tillsätta en vikarie. Antagningsbeskedet kommer redan i slutet av april. Den nationella ansökningsperioden inför höstens övriga utbildningar öppnar i år den 15 mars.

   Våra specialistsjuksköterskeprogram

   Specialistsjuksköterskeprogram - Distriktssköterska 75 hp
   Specialistsjuksköterskeprogram - Skolsköterska 60 hp

   Kontakt

   Lektor i omvårdnad

   Lektor i omvårdnad

   Publicerad: 2021-02-15
   Senast ändrad: 2021-02-15
   Sidansvarig: webmaster@his.se