Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Kombination av ekonomi och HR fick Julia att välja Högskolan i Skövde

   Publicerad 19 mars 2021

   Julia Härnälv tog examen från Högskolan i Skövde förra våren. Efter tre års studier på programmet - personal, organisation och ledarskap var det dags att ge sig ut i arbetslivet. Sommarjobb på Sparbanken i Alingsås ledde till att Julia fick en fast anställning direkt efter studierna.

   Julia Härnälv är uppvuxen i Alingsås och bor kvar i staden. På gymnasiet läste hon samhällsprogrammet och visste inte riktigt vad hon skulle studera efter gymnasiet eller vad hon ville jobba med i framtiden. Men när hon tittade på olika högskoleutbildningar föll valet på POL-Programmet Personal, organisation och ledarskap vid Högskolan i Skövde. En bred utbildning med både företagsekonomi och socialpsykologi.

   – Programmet har en spännande kombination av ekonomi och HR. Jag fastnade för det och just den kombinationen har jag inte sett någon annanstans. Jag hade en bra studietid i Skövde, bra kurskompisar och jag gillade kurserna.

   Mellan Alingsås och Skövde är det drygt 50 minuter med tåg, så Julia valde att bo kvar i Alingsås under de tre åren hon läste.

   – Jag pendlade och det fungerade väldigt smidigt. Högskolan ligger nära tågstationen i Skövde så det tar bara några minuter att gå från perrongen till campus.

   Hur känns det att vara ”ute” i arbetslivet?

   – För mig känns det fortfarande lite konstigt att jag är klar med mina tre år på Högskolan. Sista terminen blev ju väldigt annorlunda eftersom pandemin gjorde att det var distansundervisning från mitten av vårterminen i fjol. Det gjorde att jag kände att vi inte riktigt fick det tydliga avslut som jag hade tänkt och hoppats på. Nu har jag kommit in bra i jobbet och det är väldigt spännande att ha påbörjat arbetslivet, säger Julia.

   Under sin studietid fick Julia sommarjobb på Sparbanken i Alingsås, och hon fick även möjlighet att hoppa in lite extra emellanåt. Efter förra sommaren stod det klart att hon fick en fast tjänst som kundrådgivare på bankkontoret på hemorten.

   – Jag trivs väldigt bra och mitt jobb innebär en stor variation av arbetsuppgifter och jag gillar att det är en kombination av olika saker. Efter mycket teori var det dags att applicera mina kunskaper i verkligheten och det är alltid en utmaning, men en rolig sådan, konstaterar hon.

   Har du några råd till dem som funderar på att läsa det här programmet?

   –  Tycker du att det är roliga ämnen, kör på! Det är det viktigaste. Mina tre år på Högskolan gick snabbt, eftersom utbildningen kändes så kul, rätt och utmanande. 

   Läs mer om programmet - personal, organisation och ledarskap

   Kontakt

   Adjunkt i företagsekonomi

   Publicerad: 2021-03-19
   Senast ändrad: 2021-03-19
   Sidansvarig: webmaster@his.se