Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Ekonomprogrammet i Skövde var självklart val för Victor

   Publicerad 11 februari 2022

   För Skövdebon Victor Thilander var det ett självklart val att läsa på Högskolan i Skövde. – Många vill läsa vid en större högskola, men jag har kompisar som har kommit tillbaka hit. Här får man en helt annan relation till lärarna, och det finns en stor gemenskap.

   Hösten 2016 började Victor Thilander läsa Ekonomprogrammet på Högskolan. Han konstaterar att även om han läste samhällsvetenskapligt program på gymnasiet, så har han alltid varit intresserad av ekonomi. När det var dags att studera vidare behövde han därför inte fundera på vad han skulle läsa.

   – Under det första året läste vi kurser i redovisning och revision, ekonomisk styrning och marknadsföring. På så sätt fick vi möjlighet att testa de tre olika inriktningarna innan det var dags att välja. Jag gick emot de flesta andra ekonomstudenterna och valde marknadsföring för det kändes som rätt väg för mig.

   Victor konstaterar att marknadsföring är väldigt roligt, kreativt och det handlar verkligen om att i arbetet med marknadsföring anpassa sig efter nuläget. Det är inte svart eller vitt som det är att jobba med redovisning då debet och kredit ska stämma.

   – När det gäller utbildningen vill jag inte peka ut någon speciell kurs. För mig handlar det om att se helheten och att jag har fått en bra och bred grund genom att gå Ekonomprogrammet i Skövde. Det var ett bra innehåll som jag har nytta av. Lärarna var bra och jag uppskattade att det var enkelt att få tag i dem och att det var lätt att lära känna folk även i andra klasser och på andra utbildningar.

   Läsa efter intresse

   Som många andra lyfter han att det var ganska stor skillnad att gå på gymnasiet och att börja läsa på högskola. Annorlunda, men mycket roligare.

   – På gymnasiet läser man många olika ämnen samtidigt. På Högskolan hade vi två kurser parallellt och man går på djupet. Sen ser man verkligen hur alla olika delar, från det vi läste första året till det vi läste sista året hänger ihop. I trean knyter man ihop säcken genom examensjobbet. Det är också skillnad att kunna styra mer över sin egen tid och vi hade föreläsningar minst två, tre dagar i veckan. Här har man ju också valt ämnesinriktning efter sitt intresse, så det är klart att studierna blir mycket roligare och studentlivet är roligt också.

   Vid sidan av studierna, hockeyträningar och matcher jobbade även Victor på Högskolan som studentambassadör.

   – Vi var med på Högskolans Öppet hus och deltog även på mässor. Vi besökte också olika gymnasieskolor och berättade om Högskolan, studentlivet och om olika utbildningar och svarade på frågor om hur det var att plugga. Det här var ju före pandemin så då kunde vi besöka olika skolor.

   Nytt jobb som kundchef

   I juni 2019 tog Victor sin kandidatexamen från Ekonomprogrammet och ville ut i arbetslivet. Första tjänsten var på Skatteverket i Skövde, men han sökte sig sen vidare.

   – Jag fick jobb som försäljningskoordinator på Dafgårds i Källby och där har jag fått mycket erfarenhet av försäljningsarbete och även haft många internationella kundkontakter.

   Efter 2,5 år inom livsmedelsindustrin har Victor fått en ny tjänst som kundchef Skarabaserade JL Safety, som ingår i Protonkoncernen.

   – Nu kommer jag jobba mer med kundrelationer och exponering mot nya marknader. Det känns väldigt spännande. Min målsättning är att ha ett jobb som jag känner att man behöver ta semester ifrån och därför är det viktigt att gå sin egen väg när man pluggar och gör det man tror på.

   Det är några år sedan du slutade plugga och har fått lite distans till det, har du några fler råd till blivande studenter?

   – Ja, absolut. Det är som sagt viktigt inte följa strömmen när det gäller kursval. Sen ska man inte oroa sig så mycket för framtiden, utan våga testa sig fram. Det löser sig alltid. Och inte minst, passa på att ha kul och umgås med kompisar under studietiden. Åren på Högskolan var en av de roligaste perioderna i mitt liv och jag har kontakt med många som jag läste ihop med.

   Läs mer om Ekonomprogrammet

   Publicerad: 2022-02-11
   Senast ändrad: 2022-02-11
   Sidansvarig: webmaster@his.se