Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Ingenjörsutbildning var ett självklart val för Amanda

      Publicerad 8 mars 2021

      Amanda Landucci går andra terminen på Maskiningenjörsprogrammet på Högskolan i Skövde. Att hon skulle läsa till ingenjör var självklart och i höstas gick flyttlasset från Östergötland till Västergötland. – Första terminen på Högskolan har varit bra, men självklart önskar jag att vi kunde haft mer undervisning på campus. Jag är en social person och lär mig bäst tillsammans med andra, säger hon.

      Amanda Landucci kopplar upp sig till zoom-mötet. Något som under pandemin har blivit vardag för många av oss, och inte minst för studenter runt om i världen. För Amanda som tog studenten i våras avslutades även gymnasietiden med distansundervisning.

      – På gymnasiet läste Teknikprogrammet med inriktning produktionsteknik Linköping. Jag har alltid vetat inom vilken bransch jag vill arbeta, men inte riktigt med vad.

      Skövde är lagom på flera sätt

      Hon sökte några olika ingenjörsutbildningar och bestämde sig för Skövde. Lagom långt hemifrån och lagom stort.

      – Jag är uppvuxen på landet och tycker det är skönt när det inte är för stort. Jag gillar när det är lagom, och det är det verkligen här. Det är nära till Högskolan och resecentrum. Högskolan är samlad på en plats och det tycker jag är bra.

      Amanda bor nu mitt i Skövde tillsammans med pojkvännen och hon har bara en kort promenad till Högskolan. Höstterminen började på campus.

      – Jag kom till en ny stad, ny högskola och en ny grupp så det var jättebra att vara på plats. Jag önskar att vi kunde fått hela första terminen på campus, men läget är som det är. Under omständigheterna tycker jag ändå att det har fungerat bra, särskilt med den tekniska biten även om det är mer opersonligt med distansundervisning.

      Saknar att läsa på campus

      Efter vårens distansundervisning hade Amanda, precis som så många andra studenter, sett fram mot en termin med föreläsningar på Högskolan. Att kunna delta i olika studentevenemang, lära känna nya vänner och umgås med klasskamraterna. Även om studenterna var på plats och kunde ses i början av terminen saknar hon den där nära kontakten man i vanliga fall kan få med sina studiekamrater.

      ­ – Det är svårare att ha diskussioner när det är distansundervisning. Det är synd, för jag lär mig bäst i grupp och genom diskussioner, förklarar hon.

      Under utbildningen läser alla ingenjörsstudenter tillsammans under första läsåret för att sen gå vidare till sitt inriktningsval; maskin-, produktions- eller designingenjör. I Amandas fall maskiningenjör.

      – Jag tycker det är jättebra att vi alla läser ihop. Jag känner att det bidrar till en ökad förståelse för hela yrket och de olika delar som finns i det. Det ger även möjlighet att byta inriktning också om man skulle vilja det. Jag tycker också det är ett bra upplägg med kurserna och att de ges i ganska korta perioder.

      – För mig var det självklart att skriva tentorna på plats. Tentavakterna har visir och man sitter ju en bit från varandra, precis som man gör vid alla prov så det är inget problem att hålla avstånd. Jag undrar också hur säkert det är att göra tentor hemifrån, det känns inte lika rättvist och det kan nog fuskas en del, säger hon.

      Högskolan kommer att bedriva en hög grad av distansundervisning under hela vårterminen.

      – Men jag hoppas verkligen att vi kan komma tillbaka till campus en del om smittspridningen minskar. Det är tufft att plugga hemifrån och att hitta motivationen till det, konstaterar hon.

      Läs mer om Högskoleingenjör - bred ingång

      Publicerad: 2021-03-08
      Senast ändrad: 2021-03-08
      Sidansvarig: webmaster@his.se