Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan fortsatt högt rankad

   Publicerad 23 april 2021

   Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, STINT, tar varje år fram ett index som visar hur internationella lärosätena i Sverige är. Högskolan i Skövde klättrade förra året och behåller nu sin placering med fyra av fem stjärnor men ser också en fortsatt utveckling.

   G-huset entré en vårdag

   Förra året uppmärksammades Högskolan i Skövde som på några år tagit stora kliv i STINT:s internationaliseringsindex. Resultaten visar att trenden håller i sig, lärosätet är nu tydligt etablerat bland de fyrstjärniga.

   –  Det är givetvis glädjande att Högskolan i Skövde får fortsatt mycket goda resultat i Stints internationaliseringsindex. Vi ser effekterna av ett långsiktigt strategiskt arbete med internationaliseringen av såväl utbildning och forskning, men också områden där vi kan fortsätta arbetet med att utveckla internationaliseringen på Högskolan, som att öka utbytet av internationella studenter ännu mer, säger Mikael Ejdebäck, vice rektor för internationalisering.

   Ökat fokus på internationalisering

   På senare år har internationaliseringsfrågorna på Högskolan i Skövde fått ett allt större utrymme. Forskningen har blivit väsentligt mer internationell, liksom att andelen internationella doktorander ökat stadigt. Även andelen kurser som ges på engelska har ökat liksom att fler internationella studenter söker sig till Högskolan.

   Det är uppgifter från 2019 som ligger till grund för STINT:s senaste mätning där totalt 28 svenska lärosäten ingår. De resultat som lanseras nu bygger därmed på data innan pandemin började påverka lärosätenas verksamhet.

   Indexet består av sex olika dimensioner av internationalisering - internationell forskning, andelen utländska doktorander, utbildningsutbudet på annat språk än svenska, anställdas internationella akademiska erfarenhet och ledningens internationella akademiska erfarenhet.

   STINT:s internationaliseringsindex använder stjärnor för att indikera hur internationellt lärosätet är. Chalmers, KTH och Handelshögskolan i Stockholm får, precis som i fjol, maximala fem stjärnor. Men vid den här mätningen får de sällskap av Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, som klättrat i rankningen och nått fem stjärnor.

   Läs mer om rankningen på STINT:s  webbplats

   Kontakt

   Vicerektor för internationalisering/Bitr. professor i biovetenskap

   Publicerad: 2021-04-23
   Senast ändrad: 2021-04-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se