Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Exjobbare bygger billig AGV med öppen källkod

      Publicerad 17 maj 2022

      Kan vi bygga AGV:er (Automated Guided Vehicles) billigare och med öppen källkod, för att på så sätt få en ökad användning av automatiserade förflyttningar i industrin? Det undersöker Roberto Carlos Barnhardt och Juan Carlos Núñez Hergueta, som gör sitt exjobb på Högskolan i Skövde och ASSAR i vår.

      AGV:er används för att transportera enheter mellan avdelningar eller produktionslinjer. En AGV kan också ”bära” en motor genom hela monteringsprocessen, mellan olika operatörer och stationer, från första monteringsoperationen till sluttestningen.

      Billigare lösning för SME-företag

      Ofta kan det vara för dyrt för små och medelstora företag att köpa in AGV:er. Därför kikar nu två exjobbare på om man kan bygga en egen AGV från scratch för en billig peng, med öppen källkod som sedan kommer att göras tillgänglig för alla som är intresserade.

      – Vi håller nu på att skapa en AGV som vi tror kommer att kosta runt 20 000 kronor att ta fram, istället för flera hundra tusen som de kostar idag. Vi har svetsat ihop delar, återanvänt en motor från en skrotad hoverboard och så har vi 3D-printat vissa delar, säger Juan Carlos Núñez Hergueta.

      Svetsning och 3D-printing har studenterna gjort i verkstaden på Högskolan i Skövde, och på ASSAR arbetar de med testning, kontrollerar dimensioner och validering.

      – Nästa steg är att testa om vår AGV kan transportera en motor här som väger runt 300 kilo, för att se om den kan hantera den tyngden, säger Roberto Carlos Barnhardt.

      Klar att visas upp den 3 juni

      Roberto Carlos Barnhardt och Juan Carlos Núñez Hergueta är båda internationella studenter från Spanien och gör sitt examensarbete under våren på Högskolan i Skövde. Den 3 juni 2022 kommer de att kunna visa upp sitt exjobb på ASSAR, och de har under hela våren arbetat i innovationsmiljön ASSAR, bland seminarier, workshops och konferenser.

      – Det har varit helt otroligt att arbeta i den här miljön, vi har fått tillgång till allt vi behöver och det är en inspirerande miljö att arbeta i. På universiteten i Malaga och Grenada, där vi studerade tidigare, finns inte denna typ av miljö eller utrustning att tillgå, så vi är jättenöjda, säger Juan Carlos Núñez Hergueta.

      När examensarbetet är klart är tanken att instruktioner till AGV:n ska finnas tillgängliga för alla som är intresserade att ladda ner och ta del av, för att kunna bygga sin egen AGV. Den 3 juni är en Öppen Fredag på ASSAR och mellan 10:30 och 13:30 är allmänheten välkomna att ta del av de examensarbeten som ställs ut.

      Läs mer om programmet Produktionsingenjör
      Läs mer om programmet Högskoleingenjör - bred ingång

      Publicerad: 2022-05-17
      Senast ändrad: 2022-05-17
      Sidansvarig: webmaster@his.se