Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Prisad för forskning om kommunikationens betydelse inom vården

   Publicerad 13 oktober 2023

   Sophie Mårtensson, lektor i omvårdnad vid Högskolan i Skövde fick pris för bästa poster i kategorin kvantitativ metod på en internationell konferens på Island. Hennes forskning handlar om kommunikationens roll i vårdmötet. Forskning som har potential att förbättra patientsäkerheten.

   Sophie Mårtenssons forskning bidrar till att öka medvetenheten om kommunikationens avgörande roll i mötet mellan vårdgivare och patienter.

   Konferensen Nordic Conference in Nursing Research som i år hölls i Reykjavik på Island samlar internationella experter, sjuksköterskor, forskare, doktorander och studenter inom omvårdnad. På konferensen prisades Sophie Mårtensson för sin poster “Development and testing of an observational behavioral instrument, The Caring Behavior Coding Scheme based on Swanson’s Theory of Caring”

   I korthet har Sophie Mårtensson, tillsammans med andra internationella experter, tagit en etablerad och erkänd omvårdnadsteori och omsatt den i praktiken. I detta fall i form av ett observationsschema som kan användas för att utvärdera vårdgivares möte med patienter.

   – Det är ett observationschema som kan användas inom vården för att titta på sitt eget och andras kroppsspråk och verbala uttryck. Det kan hjälpa vårdpersonal att bättre förstå och kommunicera med patienter, vilket i sin tur kan hjälpa till att göra vården säkrare och bättre för alla, säger Sophie Mårtensson.

   Kan bidra till ökad patientsäkerhet

   Idag kan patientsäkerheten upplevas bristfällig och många gånger beror det på bristande kommunikation mellan sjukvårdspersonal och vårdsökande.

   – Min forskning är viktig för att den har möjlighet att medvetandegöra och lära oss om hur och vad vi förmedlar genom vårt kroppsspråk och våra talade ord, det vill säga hur vi kommunicerar.

   Det vetenskapliga programmet på årets Nordic Conference in Nursing Research fokuserade på metoder och nätverk för framtiden. Högskolan i Skövde var väl representerade med totalt tretton forskare och doktorander från forskargruppen Välbefinnande vid långvariga hälsoproblem som deltog med postrar och muntliga presentationer om metoder och projekt som kan bidra till både bättre forskning och bättre hälsa.

   Publicerad: 2023-10-13
   Senast ändrad: 2023-10-13
   Sidansvarig: webmaster@his.se