Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Alfred och Calle leder Studentkåren ”tillbaka till kårlivet”

   Publicerad 23 februari 2022

   Studentkåren i Skövde leds från och med årsskiftet av två nygamla ansikten – Alfred Carlsson, ordförande, och Carl ”Calle” Ågren, vice ordförande. Vi tog ett snack om framtiden efter pandemin, hur studentlivet ska återuppväckas och var kårkansliet ligger nu för tiden (i F-huset!).

   Studentkårens vice ordförande Carl Ågren och ordförande Alfred Carlsson.

   Studentkåren i Skövde har numera två göteborgare i spetsen. Alfred Carlsson från Örgryte och Calle Ågren från Frölunda.

   Calle studerar tredje året på programmet Webbutvecklare - programmering och har studieuppehåll för att jobba för Studentkåren. Alfred har sedan tidigare en kandidatexamen från Dataspelsutveckling – design, och han har nu studieuppehåll från nästa utbildning han hoppade på, Dataspelsutveckling – ljud.

   Stort engagemang sedan tidigare

   Duon har under större delen av sin tid på Högskolan varit engagerade i student- och kårlivet. Båda har varit med i Skövde sexmästeri, Skösex, i flera år, haft ansvarsposter i data/IT-utbildningarnas kårsektion Skills och har suttit i kårstyrelsen sedan tidigare. Calle har också varit engagerad i Studenternas Musikförening i Skövde (SMS).

   Men engagemanget i kåren har de nästan trillat in på som av en slump.

   – Det brukar vara rätt spontant det där. Jag tror alla jag har träffat har råkat komma in i styrelselivet och sen stannat där för evigt, säger Alfred.

   – För mig började det genom att en klasskompis frågade om jag ville vara med i SMS styrelse. Sedan blev jag introducerad till Skills styrelse och såg hur bra saker de gjorde, hjälpte till med studier och så. Sen blev det bara mer, säger Calle.

   Varför ville ni ha de här uppdragen nu?

   – Jag hade jobbat med utbildningsfrågor inom kåren ett år och jobbat direkt under förra vice, Sabina Gudomlund Lindberg. Hon gjorde mycket som jag kände att jag ville göra – hjälpa studenterna, se till att studiekvaliteten håller, skapa engagemang och se till att folk trivs i Studentkåren. Jag trodde inte jag skulle bli invald, för jag ställde upp mot Alfred, säger Calle.

   För Alfred skulle faktiskt inte kandidera till ordförandeposten. Även han kandiderade till vice.

   – Personen vi trodde skulle ställa upp som ordförande tackade nej på plats, så Simon Wallin, Studentkårens förra ordförande, gick fram till mig och sa ”nu nominerar jag dig”. Och jag tänkte att om jag blir vice och det inte finns någon ordförande, då får jag ändå göra ordförandens jobb. Då är det lika bra att vara förberedd från början. Men min tanke är samma – jag vill hjälpa studenter, engagera människor och få tillbaka studentlivet till som det var innan pandemin. Gärna lite bättre till och med. Men min hjärtefråga är att hjälpa studenter ut i arbetslivet.

   Vad ser ni fram emot mest under 2022?

   – Introt. Mitt intro var så bra och vi såg mycket fram emot att vara faddrar, sen kom pandemin och det blev jättetråkigt i jämförelse, säger Calle.

   – De senaste åren har vi nästan skämts, när vi vet hur introt kan se ut på riktigt. Men sedan vill jag också informera om vad Studentkåren är och få tillbaka engagemanget för kårlivet. Efter det kan vi börja ta in nya saker. Men det tror jag inte går på ett år, säger Alfred.

   Vad menar ni med att få tillbaka kårlivet?

   – Det är många som har glömt bort hur det är. Vi vill få tillbaka de studentikosa traditionerna. Folk har ju nästan tappat vikten av att ha ovvar. När ska man ha den? Hemma på Zoom liksom? Jag tror att det löser sig bara folk kommer tillbaka till campus. Nu när kårhuset Boulogner har öppet som vanligt igen kan vi visa hur man spelar caps och beer pong. Vi kan ha ovvefix, sitta och sy, ha riktiga sittningar och så många event som möjligt för att visa upp kåren, säger Alfred.

   Ni har nyligen flyttat till F-huset, trivs ni i era nya lokaler?

   – Förutom att vi inte har internet är det bra. Vi har wi-fi, men inget fast nätverk än. Vi behöver bara köpa in lite saker att fylla väggarna med, så blir det nog riktigt bra sen, säger Alfred.

   – Vi råkade göra en dubbelorder med kaffe och det trivs jag med, utbrister Calle.

   Vet folk att ni har flyttat kansliet?

   – Nej men jag tror inte folk visste var vi satt innan heller. Det är inte så många som vet vad kåren gör, tror jag. Men har man problem med studierna är det oss man ska vända sig till, säger Alfred.

   Finns det något ni vill hälsa till Skövdestudenterna?

   När de får frågan börjar Alfred och Calle fylla i varandras meningar. De säger varannan sak, som om de pratat ihop sig och synkat i förväg.

   – Välkomna tillbaka till campus! Var inte rädda för att komma till Studentkåren och säga hej! Vi är inte farliga. Det finns brädspel och pussel. Det finns saccosäckar och skyddsrum. Och så har vi massor av gratis kaffe. Välkomna!

   Läs mer om programmen

   Webbutvecklare - programmering
   Dataspelsutveckling - ljud
   Dataspelsutveckling - design

   Publicerad: 2022-02-23
   Senast ändrad: 2022-02-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se