Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Liselotte hittade utbildning, jobb och hem i Skövde

      Publicerad 9 juli 2021

      Liselotte Wiklund flyttade från Jämtland till Skaraborg för att studera Kognitiv neurovetenskap, det vill säga, hur människans hjärna fungerar och varför vi beter oss som vi gör. Nu arbetar hon inom Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Skövde och stortrivs. – Jag använder kunskaperna från utbildningen varje dag.

      Liselotte Wiklund är uppvuxen i Östersund och på gymnasiet pluggade hon Samhällsprogrammet med journalistisk inriktning. När det var dags för högskolestudier blev valet Högskolan i Skövde och programmet Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi. Men flytten gick inte till Skövde, utan till Falköping.

      En sen inskrivning i bostadskön och att hon för tillfället bodde i Kanada försvårade jakten på bostad. Det blev en enkel etta vid tågstationen i Falköping, tills hon efter 1,5 år fick en lägenhet precis intill campus i Skövde.

      – Där hade jag verkligen en magisk lägenhet, berättar Liselotte.

      Trivdes i Skövde

      Från början trodde Liselotte att hon skulle dö av tristess. Hon var van vid närhet till vatten och höga fjäll som bjuder in till olika aktiviteter, men upptäckte snart att det finns ganska mycket att göra i Skövde. Hon tipsar om Billingen och de möjligheter som finns för olika sporter där.

      – Skövde är en härlig stad där det är lätt att ta sig överallt. Vi hade också en god stämning i klassen och jag fick vänner för livet. Jag har alltid trivts förvånansvärt bra i Skövde.

      Funderade på att bli forskare

      Det som lockade mest med programmet Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi var, till en början, att det var en kombination av ämnen som hon aldrig hade stött på tidigare. Bland annat fick hon ingående studera hur människans hjärna och kognition fungerar.

      – Det är något alldeles extra när man börjar förstå komplex information om människan och varför vi beter oss som vi gör. Jag funderade länge på om jag skulle stanna kvar i den akademiska världen och börja forska. Vem vet, kanske tar jag upp den drömmen igen någon gång.

      Under dina studier arbetade du som ambassadör för Högskolan. Hur var det?

      – Jag älskade att vara ambassadör för Högskolan. Det var en härlig tid då jag fick lära känna flera studenter från olika program. Jag gillade framför allt att arbeta på mässorna. Det var så himla spännande att träffa framtida studenter och stötta dem i val av utbildning. Än idag kan jag få meddelanden från någon som tackar för orden som sagts under någon av mässorna. Det är fint.

      Får användning för utbildningen varje dag

      Liselotte Wiklund arbetar nu som behandlingsassistent inom Barn- och ungdomspsykiatrin i Skövde.

      – Jag arbetar i ett mindre team i vår dagsjukvård samt i vårt akutansvar och trivs otroligt bra. Utbildningen gav mig en stabil grund att stå på och jag använder kunskaperna från utbildningen varje dag.

      Liselotte tänkte aldrig att hon skulle jobba inom psykiatrin, utan lutade mer mot ungdomsmottagning eller stödboende. Men när chansen dök upp tog hon den. Hennes främsta arbetsuppgift är nu psykoedukation, vilket innebär att hon arbetar tillsammans med ungdomar i grupp för att öka deras kunskap om psykisk hälsa.

      – Där får jag tillämpa mina kunskaper om neurovetenskap genom att jag kan förklara hur det hela hänger ihop. Tillämpad positiv psykologi använder jag, främst genom samtal men också interventioner, i grupperna och i enskilda samtal med patienter. Syftet är att öka meningsfullheten och engagemanget i deras liv, samt att motivera ungdomarna till att använda strategier och verktyg för att öka sitt välmående.

      Vad skulle du säga till någon som funderar på att plugga Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi?

      – Fundera på vad du kan tänka dig att arbeta med framöver, läs igenom kursutbudet och kika på vad som väcker intresse hos dig. Väcker det mycket intresse, ta chansen att läsa ett unikt program som kommer att öppna dörrar för dig. Många som har läst utbildningen har otroligt spännande jobb. Tveka inte på att höra av dig till någon som har gått programmet om du har fler frågor, folk brukar gärna ställa upp. Ett tips är också att efter avslutad utbildning stanna kvar i Skövde. Många uppskattar den kunskap vi får genom utbildningen på Högskolan, och det brukar finnas gott om relevanta jobb.

      Kontakt

      Adjunkt i kognitiv neurovetenskap

      Publicerad: 2021-07-09
      Senast ändrad: 2021-07-09
      Sidansvarig: webmaster@his.se