Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   En termin i Skövde räckte inte för Paula

   Publicerad 26 juli 2021

   Paula Camargo Romera från Spanien kom till Högskolan i Skövde för att studera under höstterminen, men en termin var för kort tid så hon förlängde sin vistelse i Skövde till ett helt år. – Livsstilen här och kurserna som Högskolan erbjöd gjorde att jag ändrade mig. Det räckte helt enkelt inte med bara ett halvår, säger Paula Camargo Romera.

   Bild på studenten Paula Camargo Romera

   Paula Camargo Romera är från Barcelona, ​​men i höstas lämnade hon Spaniens näst största stad för att komma till Skövde som utbytesstudent på Erasmus-programmet.

   – Högskolan i Skövde har ett bra rykte när det gäller utbildningar och kurser inom datavetenskap och spelutveckling och eftersom jag ville studera datavetenskap valde jag Skövde. Jag såg också att det fanns en del kurser i bioinformatik som jag också ville läsa.

   Mindre klasser och mer praktiskt ögonblick

   Efter att ha läst International Baccalaureate, IB, på gymnasienivå började Paula läsa Computer Engineering och bioteknik vid Rovira I Virgili University söder om Barcelona. Hon har siktet inställt på en dubbel universitetsexamen.

   – Här i Skövde har jag studerat kurser inom biovetenskap, master i bioinformatik och datavetenskap. Sättet att undervisa här är annorlunda, åtminstone har kurserna jag läst haft en hel del praktiska inslag, hemma är det tvärtom med mer teori. Klasserna är också mindre här på Högskolan och dessutom tycker jag att lärarna en bättre och närmare kontakt med oss studenter.

   Paula säger att hon också alltid har varit nyfiken på den nordiska kulturen.

   – Jag älskar att resa, upptäcka nya kulturer och jag ville verkligen få möjlighet att bo i ett nordiskt land under en period. Språket har faktiskt inte varit ett hinder eftersom 90 procent av alla svenskarna talar engelska, och om de inte gör det så försöker jag att kommunicera jag lite på svenska som jag håller på att lära mig.

   Hur skulle du summera din tid i Sverige och Skövde hittills?

   – Det har varit väldigt bra, det är bara synd att min tid här tar slut. Jag har fått många nya vänner från olika länder. Dessutom är människor här i Skövde mycket trevliga och hjälpsamma. Och Billingen är perfekt, jag kommer att sakna att inte kunna ta härliga promenera där framöver.

   Stannar kvar i Sverige

   Men även om Paula lämnar Skövde efter ett år kommer hon faktiskt att stanna kvar i Sverige.

   – Ja, jag ska flytta till Uppsala för att läsa en magisterexamen i bioinformatik på universitetet.

   Skulle du rekommendera andra att studera utomlands?

   – Ja självklart! Jag skulle rekommendera alla att studera utomlands eftersom det är ett fantastiskt tillfälle att träffa nya människor, lära sig mer om olika kulturer och få många nya upplevelser och erfarenheter.

   Vad tror du att du gör om fem år?

   – Jag hoppas att jag kommer att arbeta inom ämnet bioinformatik. Jag vet inte var, men jag skulle gärna se att det var i Sverige, säger Paula.

    

   Publicerad: 2021-07-26
   Senast ändrad: 2021-07-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se