Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Årets hedersskaraborgare och Sören Holmberg till Skaraborgs Akademis helkväll på Högskolan

   Publicerad 11 november 2022

   Skaraborgs Akademi, som består av arton namnkunniga skaraborgare i förskingringen, tar hand om hela kvällen vid höstens tredje populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde den 17 november. – Det blir en spännande och intressant kväll, utlovar aftonens konferencier tillika akademiledamoten Carl Henrik Ohlsson. Han lyfter bland annat fram presentationen av Årets hedersskaraborgare och föreläsningen av den kände valexperten, professor Sören Holmberg.

   Sören Holmberg

   Under kvällen kommer statsvetaren och professorn Sören Holmberg, verksam vid Göteborgs universitet, att prata om sitt kunskapsområde politiska val, det svenska riksdagsvalet och mellanårsvalet i USA. Foto: Johan Wingborg

   Skaraborgs Akademi, som har mottot ”att sprida glans över den skaraborgska vitterheten samt främja en skaraborgsk identitet” har som tradition att besöka Högskolan varje höst. Vid höstens tredje populärvetenskapliga café bjuder Akademin på ett omfattande och varierat program. Som vanligt kringgärdas besöket av en del hemlighetsmakeri.

   – Vi brukar försöka vänta till den här kvällen innan vi presenterar Årets hedersskaraborgare. Det är en programpunkt många i publiken ser fram emot. Genom åren är det ju många namnkunniga skaraborgare som fått utmärkelsen. Västgöta-Bengtsson, Robert Gustafsson, Jan Guillou, Kristina Lugn, Thomas G:son och Jonas von Essen bara för att nämna några.

   Hedersskaraborgaren på plats

   Årets hedersskaraborgare har lovat att finnas på plats för att ta emot sin hedersbetygelse och låta sig intervjuas, och Carl Henrik Ohlson intygar att årets mottagare är någon alldeles speciell.

   Men kvällen inleds med att Skaraborgs Akademi delar ut sitt pris till den doktorsavhandling som förtjänar särskild uppmärksamhet. I år går äran och de 10 000 kronorna, finansierade av Länsförsäkringar Skaraborg, till Yuning Jiang, Institutionen för informationsteknologi. Hennes forskning handlar om cybersäkerhet och om att skydda våra system mot digitala hot, exempelvis ransomware. Genom att identifiera sårbarheter hos system kan man förebygga den typen av hot.

   Yuning Jiang kommer i samband med prisutdelningen att presentera sin forskning.

   Boksläpp och Sören Holmberg

   Skaraborgs Akademi ger varje år ut en antologi och i år heter boken ”Skaraborg spelar roll” och den kommer under kvällen att presenteras av flera av författarna. Och även i år kommer en av akademins ledamöter att avsluta kvällen med en föreläsning. Den är gången är det den riksbekante statsvetaren och professorn Sören Holmberg som ska prata kring sitt kunskapsområde politiska val, det svenska riksdagsvalet och mellanårsvalet i USA.

   De populärvetenskapliga caféerna är ett led i Högskolan i Skövdes uppgift att samverka med det omgivande samhället. De är ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet, Skaraborgs Senioruniversitet och för kvällen också Skaraborgs Akademi.

   Läs mer Populärvetenskapligt café: Skaraborgs Akademi

   Publicerad: 2022-11-11
   Senast ändrad: 2022-11-11
   Sidansvarig: webmaster@his.se