Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Finlands och Norges ambassadörer besökte Högskolan i Skövde

      Publicerad 9 april 2024

      Skaraborg är ett nav i den industriella omställning som nu äger rum i Sverige. Högskolan i Skövde är en aktiv aktör i Skaraborg och därmed en aktiv part i omställningen. Det var huvudbudskapet när Finlands och Norges Sverigeambassadörer besökte Högskolan i Skövde den 9 april.

      Norge och Finlands Sverigeambassdörer besöker Högskolan i Skövde. Högskolan bjuder på Lunch i kanslihuset.  Kommunalråden i Skövde och Mariestad samt Skaraborgs kommunalförbund, regionen, business Sweden och Volvo Group är med.  Fr.v –	Theres Sahlström ordförande i  förbundsdirektionen för Skaraborgs kommunalförbund,  Aud Kolberg, Norges ambassadör i Sverige,  Maimo Henriksson, Finlands ambassadör i Sverige, Muriel Beser Hugosson, rektor för Högskolan i Skövde, –	Gustaf Zettergren, Avdelningschef forskning, omställning, kompetensVästra götalandsregionen, –	Kristofer Svensson, förbundsdirektör, Skaraborgs kommunalförbund

      Norge och Finlands Sverigeambassadörer besöker Skaraborg och Högskolan i Skövde. Från vänster: Theres Sahlström, ordförande i förbundsdirektionen för Skaraborgs kommunalförbund, Aud Kolberg, Norges ambassadör i Sverige, Maimo Henriksson, Finlands ambassadör i Sverige, Muriel Beser Hugosson, rektor för Högskolan i Skövde, Gustaf Zettergren, Västra Götalandsregionen och Kristofer Svensson, förbundsdirektör, Skaraborgs kommunalförbund.

      Den 9-10 april 2024 arrangeras Nordiska batterikonferensen i Skövde. Konferensen är en samlingsplats för de aktörer som arbetar för att framtidens batterier till bland annat elbilar ska utvecklas och tillverkas i Finland, Norge och Sverige.

      Strax innan konferensstart 9 april, besökte några av konferensens huvudaktörer Högskolan i Skövde för att få mer information om lärosätet. Bland besökarna fanns bland annat Norges och Finlands Sverigeambassadörer.

      Bidrar med kompetens

      Högskolan i Skövdes rektor Muriel Beser Hugosson hälsade besökarna välkomna. Hon berättade också om Högskolans roll i den industriella omställning som pågår i Sverige, där Skaraborg är ett nav.

      – Vårt bidrag till omställningen är framförallt som kompetensförsörjare. Vi utbildar de ingenjörer, datavetare och ekonomer som behövs inom tillverkningsindustrin. Men vi utbildar också till exempel de sjuksköterskor, HR-specialister och biologer som behövs i det samhälle som omger de tillverkande fabrikerna, sa Muriel Beser Hugosson.

      Högskolans rektor gav också besökarna exempel på hur lärosätets forskningsprojekt tar sig an frågor som är centrala vid produktionen av batterier. Ett exempel är projektet LaserBatman som studerar sammanfogningsprocesser för olika stadier av batteritillverkning, från battericeller till batteripaket.

      Förutom Norges och Finlands ambassadörer var representanter från Skövde och Mariestads kommun och Skaraborgs kommunalförbund med vid besöket på Högskolan. Även representanter för Business Finland, EIT InnoEnergy, Västra Götalandsregionen och AB Volvo fanns på plats.

      Demonstratorer på ASSAR

      På eftermiddagen 10 april kommer ambassadörerna och övriga konferensdeltagare åter att möta Högskolan i Skövdes medarbetare. Det sker när Högskolans forskare, som en del av batterikonferensen, visar upp sina forskningsdemonstratorer på ASSAR Industrial Innovation Arena.

      Publicerad: 2024-04-09
      Senast ändrad: 2024-04-09
      Sidansvarig: webmaster@his.se