Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Högskolan invigde sin nya forskarutbildning

   Publicerad 18 januari 2024

   Torsdagen den 18 januari firade Högskolan i Skövde sin nya forskarutbildning inom området Hälsa i det digitala samhället. Närmare hundra personer var på plats för att inviga Högskolans andra forskarutbildning, där både tal, posterutställning och frösättning fanns på programmet.

    

   Festligheterna inleddes med att Mikael Wickelgren, tillförordnad prefekt för Institutionen för hälsovetenskaper, hälsade gästerna välkomna, vilket följdes av en filmvisning.

   Se filmen och läs mer om Forskarutbildning i hälsovetenskap

   Högskolans dekan Alexandra Krettek fortsatte sedan med att berätta mer om forskarutbildningens resa. Därefter följde ett panelsamtal där deltagarna diskuterade forskningsområdets inriktning. Martin Gellerstedt och Anna Dahl Aslan, båda professorer på Högskolan i Skövde, Annie Axelsson, samverkansdoktorand vid Högskolan och Skaraborgs Sjukhus, samt Johan Rahmberg, kommundirektör i Skövde kommun, diskuterade och gav exempel på den forskning som bedrivs just nu. De diskuterade även den samhälleliga betydelsen och hur utbildningen framöver kan sätta avtryck i både Skövde och Skaraborg.

   Sedan hölls själva invigningen. Högskolans rektor, Muriel Beser Hugosson, berättade först om utbildningens betydelse för Högskolan i Skövde.

   – Det här betyder väldigt mycket för oss. Vi är helt unika i landet – det här forskningsområdet finns ingen annanstans i Sverige. Det ligger helt rätt i tiden och är ett viktigt område när vi pratar om samverkan. Det här påverkar alla, sade hon.

   Digitalis purpurea – symbolisk blomma

   Detta följdes av en symbolisk frösådd – de fyra paneldeltagarna sådde fröer av digitalis purpurea (fingerborgsblomma) och rektor vattnade sedan krukan.

   Digitalis purpurea är vacker att se på och kan användas för att framställa medicin mot exempelvis hjärtsvikt, men den är samtidigt livsfarlig att förtära som den är. Genom det vill Institutionen för hälsovetenskaper symbolisera att digitalisering kan vara god, men bör behandlas med försiktighet då det även kan finnas risker. Den nya forskarutbildningen fokuserar på både de positiva och negativa delarna av digitaliseringen.

   Efteråt bjöds gästerna på mingel med tilltugg, posterutställning och dialoghörna om forskarutbildningen.

   Kontakt

   Professor i folkhälsovetenskap

   Professor i hälsovetenskap

   Doktorand i hälsovetenskap/Samverkansdoktorand Skaraborgs sjukhus

   Publicerad: 2024-01-18
   Senast ändrad: 2024-01-18
   Sidansvarig: webmaster@his.se