Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Studiestart för rekordstort antal nya internationella studenter

   Publicerad 17 augusti 2022

   På måndag inleds introduktionen för de nya internationella studenter som påbörjar sina studier vid Högskolan i Skövde. Under pandemin minskade antalet internationella studenter något, men det ser ut att ha ändrats till den här höstterminen. Drygt 350 studenter från hela världen kommer nu till Skövde för att läsa en utbytestermin, eller läsa ett helt program. Det är betydligt fler studenter än på många år.

   Under pandemin minskade antalet internationella studenter vid Högskolan i Skövde något. Men till höstterminen har det varit möjligt för betydligt fler att komma till Sverige för att studera.

   – Det är över 350 nya internationella studenter som börjar plugga hos oss i höst, vilket är det högsta antalet på många år. Det känns jättekul och visar att Högskolan i Skövde har attraktiva utbildningar även internationellt, säger Frida Lindgren, internationell koordinator vid Högskolan i Skövde.

   Närmare 40 olika nationaliteter finns representerade bland de nya studenterna. Under introduktionen kommer studenter från såväl Indien, Sydkorea, USA och Spanien att delta. Syftet med introduktionen är att studenterna ska känna sig välkomna både till campus, till Skövde och till Sverige.

   Ett ”vanligt” intro

   Efter flera års anpassad introduktion kommer studenterna att få uppleva en mer traditionell sådan. Något som Frida Lindgren tror är efterlängtat.

   – Det är klart att det är roligare så. Vi genomförde en rad anpassningar och åtgärder, med anledning av pandemin, för att öka säkerheten under introt både 2020 och 2021. Självklart tänker vi till även i år, men för studenternas skull är det så roligt att vi kan ses fler personer på samma plats.

   Under introduktionen kommer de nya studenterna få lära känna campus och Högskolan, få veta mer om studentstödet, Studentkåren samt lära känna och hitta i Skövde. De kommer att få hjälp med kursregistrering, scheman och med att få tillgång till Högskolans datorer. Den traditionella fikastunden på stadshuset i Skövde, tillsammans med ordförande för Skövde kommunfullmäktige, Conny Brännberg (KD), står också på agendan.

   Årets höjdpunkt

   För att guida och stötta de internationella studenterna under den första tiden på campus finns utbildade faddrar på plats. Faddrarna är studenter som redan studerar på Högskolan. För Frida Lindgren innebär det internationella introt en slags höjdpunkt på året.

   – Det här är det absolut roligaste med mitt jobb och jag har längtat så länge efter det här. Sedan hoppas jag också på att det stora antalet internationella studenter kan ge Skövde och Skaraborg lite internationell prägel. Vi ska vara väldigt stolta över att de har valt att komma just hit.

   Kontakt

   Utlandsstudier

   Utlandsstudier

   Publicerad: 2022-08-17
   Senast ändrad: 2022-08-17
   Sidansvarig: webmaster@his.se