Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Högskolan välkomnar nya studenter digitalt

      Publicerad 12 januari 2021

      Vid varje terminsstart ordnar Högskolan i Skövde tillsammans med Studentkåren introduktionsdagar för alla nya studenter. Så också inför studiestarten nu, men den här gången sker den helt digitalt. Både terminsstart och introduktion är anpassade efter de rekommendationer som gäller med anledning av covid-19.

      loggan på bib väggen

      Introduktionen för nya programstudenter vårterminen 2021 är annorlunda. Precis som så mycket annat har ändrat sig för studenter, så blir också starten annorlunda. Även om det i år sker på ett annat och Coronasäkert sätt, så blir det självklart en introduktion för att välkomna alla nya studenter till Högskolan i Skövde.

      Introduktionen pågår under tiden 18-20 januari och sker online. Olika informationspass och aktiviteter visas via Zoom. En del informationspass och filmer är förinspelade, andra event sänds live. Precis som vanligt kommer nya studenter också att välkomnas av Högskolans rektor, Lars Niklasson, men den här gången får studenterna lyssna på välkomsttalet online. Högskolans olika studentstödjande funktioner presenteras också och Studentkåren kommer att ha olika sociala aktiviteter, men digitalt. Under introduktionsdagarna får studenterna möjlighet att lära känna sina studiekamrater, bekanta sig med Högskolan och alla nya studenter får en fadder som kan stötta och svara på frågor om studentlivet. 

      – Även om vi genomför en digital introduktion för de nya studenterna, är målet att de ska känna sig varmt välkomnade till Högskolan och att de får möjlighet till en bra studiestart, säger Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen Utbildnings- och studentstöd på Högskolan i Skövde.

      Särskild introduktion för utbytesstudenter

      För internationella studenter startar introduktionen redan den 13 januari och den är anpassad för Högskolans utbytesstudenter. Den här vårterminen läser 58 utbytesstudenter på Högskolan. Under den internationella introduktionen läggs en hel del fokus praktiskt information och många frågor som uppkommer när man ska bo och studera i ett annat land. Det handlar om allt från svensk studentkultur, information om Sverige till hur man öppnar ett bankkonto. Självklart ägnas också tid åt en rad olika sociala aktiviteter online tillsammans med nya studiekamrater och faddrar.

       

      Kontakt

      Bitr. Chef

      Publicerad: 2021-01-12
      Senast ändrad: 2021-01-12
      Sidansvarig: webmaster@his.se