Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Albin och Mårten förverkligade sin dröm om en spelpub

   Publicerad 14 maj 2024

   I slutet av 2023 öppnade tidigare ekonomstudenterna Albin Clausson och Mårten Hansson Reuter en bar med spelinriktning, i centrala Skövde. – Främsta målgruppen är studenter. Vi gör det här för studenterna, för Högskolan och för spelutveckling i Skövde.

   Foto: Emil Nordhammer

   Albin Clausson och Mårten Hansson Reuter träffades under introduktionen, när de påbörjade sina ekonomstudier på Högskolan i Skövde. Albin läste ledarskap och verksamhetsutveckling, medan Mårten läste ekonomi och hållbarhet.

   – Vi var med på vartenda event under introt och vi lärde känna de som satt i studenternas ekonomförening, så vi umgicks allihop. Vi läste flera kurser ihop i början också.

   Albin flyttade från Vetlanda för att plugga Ekonomprogrammet - ledarskap och verksamhetsutveckling på Högskolan. Mårten kommer från Kungälv och tog en annan väg. Han läste först Dataspelsutveckling – design innan han insåg att det var ekonomi och hållbarhet som var rätt för honom.

   Ingen idé att skratta bort

   Idén till att öppna ett Kappa Bar i Skövde föddes efter att flera olika saker föll på plats. Albin insåg under studietiden att Skövde är stort inom spelutveckling och hade dessutom varit på Kappa Bar i Jönköping.

   – Jag tänkte, ”varför finns det inte i Skövde?” Jag satt på en uteservering och sa till ett par kompisar, att jag ska öppna Kappa här. De trodde inte att jag var allvarlig till en början, men sedan fick de se vilket driv jag hade kring det hela.

   När examen närmade sig tog Albin kontakt med Kappa bars huvudkontor, men de ville ha någon med restaurangerfarenhet, vilket han inte hade. Han berättade då att han brann för idén och skulle dra ihop ett team som kunde få projektet i hamn. Mårten erbjöd sig att haka på, och Albin headhuntade Emil Nordhammer, tidigare spelstudent som jobbade inom restaurangbranschen i Skövde. Efter examen presenterade Albin teamet för Kappa, skakade hand och körde på.

   I snart ett halvår har de drivit Kappa bar och för duon var det självklart att stanna kvar i Skövde efter avslutade studier. Det är här de ville satsa och bo.

   –  Vi hade snackat om att starta Kappa sedan innan examen så vi visste att vi skulle bli kvar. Många i vårt umgänge har också valt att stanna, så det är jättekul. Det är också fler som valt att flytta tillbaka hit efter att först ha flyttat härifrån. Många nära vänner har stannat.

   Olika roller och olika erfarenheter

   Idag är Mårten ekonomiansvarig, Albin ansvarig för ledarskapet och Emil för servicen. Albin och Emil sköter marknadsföringen och skriver dessutom alla quizfrågor tillsammans. Och det säger inte lite – på Kappa är det quiz två dagar i veckan, alltid med olika teman – Harry Potter, Disney, Sagan om ringen, filmklassiker, och så vidare.

   Får ni användning för era kunskaper från utbildningen?

   – Absolut. Vi har en revisor som sköter bokföringen men det hjälper att jag har koll också. Det är mycket enklare att föra en dialog, säger Mårten.

   – Varje ämne hade relevans för mitt arbete på Kappa bar idag. Jag satt också som evenemangsansvarig i studentföreningen SköEkon. Jag har alltid gillat att göra evenemang, och att göra folk glada. Det ser jag stor möjlighet till här, säger Albin och fortsätter.

   – Vi vill göra det här för studenterna, det var första målgruppen vi hade fokus på. Studenterna är svåra att nå, men vi erbjuder bra priser och nåt kul att göra socialt. Här kan man knyta kontakter och skapa nätverk. Folk trivs i Skövde och staden växer, men det är ändå bekvämt här och man kan gå till det mesta.

   Vem är den typiske besökaren?

   – Vi hade nog en stereotyp-bild av kunden från början, men den stämde verkligen inte. Det är otroligt utspritt. säger Albin.

   – Någon har suttit och streamat här i hörnet också. Det är även många familjer som kommer hit, så att barnen kan göra något och föräldern kan sitta med och spela.

   Publicerad: 2024-05-14
   Senast ändrad: 2024-05-14
   Sidansvarig: webmaster@his.se