Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Högskolan välkomnar nya studenter med festligt intro

   Publicerad 24 augusti 2023

   På måndag, den 28 augusti, är det dags för den efterlängtade studiestarten för de 1200 nya studenter som nu påbörjar sina studier på Högskolan i Skövde. Introduktionsveckan inleds med en festlig välkomstceremoni på campus.

   Intro 2022

   Måndag morgon, vid starten av höstterminen på Högskolan i Skövde, samlas ett stort antal nya studenter, faddrar och personal, på campus för den traditionsenliga välkomstceremonin. Högskolan i Skövde välkomnar till hösten 1200 nya studenter, utöver de internationella studenterna, som redan börjat.

   Under välkomstceremonin hälsas de nya studenterna välkomna av Högskolans rektor Muriel Beser Hugosson, kommunfullmäktiges ordförande i Skövde, Monica Green (S), och Studentkårens ordförande Alfred Carlsson.

   – De nya studenterna har gjort två kloka val – att påbörja en högre utbildning, en investering i sig själva som de bär med sig för resten av livet och att komma till Högskolan i Skövde, en Högskola med fina utbildningar. Det ska bli fantastiskt roligt att få hälsa dem alla välkomna till oss, säger Högskolan i Skövdes rektor Muriel Beser Hugosson.

   Faddrar kommer därefter att guida de nya studenterna till de olika utbildningarna där programansvariga lärare tar vid. Under eftermiddagen står rundvandring på campus med faddrarna på schemat.

   – Vi vill att introduktionen ska kännas festlig och förhoppningen är att skapa en gemenskap där alla känner sig inkluderade. Vi från studentstödet finns hela tiden tillgängliga så att de nya studenterna snabbt kan finna sig till rätta och att det här blir startskottet för en givande studietid, säger Maria Cederlund, introduktionsansvarig på Högskolan.

   – Introduktionen är otroligt viktig för att ge våra nya studenter en bra förutsättning för att kunna klara av sina studier, både akademiskt och socialt, säger Simon Wallin, studentstadssamordnare.

   Intro 2022

   Två veckor med aktiviteter

   Introduktionsaktiviteterna pågår under två veckor med smygstart både digitalt och på campus den 24-25 augusti, följt av den stora starten måndagen den 28 augusti. I början av veckan är det stort fokus på den akademiska introduktionen och på att studenterna ska lära sig att hitta på campusområdet. Onsdagen 30 augusti arrangeras därför en studentmässa på campus, med syftet att ge studenterna en bättre bild av vad som finns att göra och uppleva i Skövde.

   Under fredagen 1 september sker den traditionella kortegen genom Skövde. Den markerar slutet på första introveckan och innebär att studenternas akademiska resa har startat på allvar.

   Samarbete med Studentkåren

   Introduktionen sker i samarbete med Studentkåren i Skövde, där kåren har ett större fokus på de sociala delar som ger studenterna möjlighet att lära känna varandra och ha ett aktivt studentliv. Studentkåren anordnar en mängd olika aktiviteter såsom sittningar, grillkvällar och ovve-invigning, där de nya studenterna inviger sina overaller. Studentkåren i Skövde fyller 40 år i år och därför också en utställning där de visar upp Studentkårens historia.

   170 faddrar hjälper till

   Under årets intro arbetar 170 faddrar med att göra studiestarten och början av studentlivet så bra som möjligt för de nya studenterna.

   – Faddrarna verkar taggade på att ta emot de nya studenterna, det känns tryggt och skoj!, säger Maria Cederlund.

   Vad ser ni mest fram emot?

   – Vi ser mest fram emot att få välkomna de nya studenterna och få se campus börja sjuda av liv! Jag vill gärna slå ett slag för den fysiska smygstarten också, där inte bara de nya studenterna, utan även familj, släkt och vänner är varmt välkomna att titta på vårt fina campus, ta en fika och lyssna på information, avslutar Maria Cederlund.

   Kontakt

   Studentstadssamordnare

   Publicerad: 2023-08-24
   Senast ändrad: 2023-08-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se