Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan ordnar kickoff för hållbar utveckling inom INGENIUM

   Publicerad 12 september 2023

   Den 19–21 september välkomnar Högskolan i Skövde representanter från nio lärosäten runt om i Europa. Det är dags för kickoff för Europauniversitet INGENIUM:s arbetsområde Hållbar utveckling.

   ingång 3 vid protalen

   Högskolan i Skövde är med i Europauniversitet INGENIUM, en allians som samlar tio lärosäten från lika många EU-länder. Den europeiska lärosätesalliansen ska bygga ett gemensamt ramverk för framtidens högre utbildning och berör många olika områden, varav ett är hållbar utveckling. Under några dagar i september kommer ett 20-tal representanter från de olika lärosätena att samlas i Skövde. Högskolan i Skövde leder den grupp som ska arbeta med och driva frågor om hållbar utveckling. 

   – Det handlar om att skapa engagemang och öka medvetenheten bland både studenter och personal när det gäller hållbarhet inom olika områden. Alla deltagare har olika bakgrund med olika kompetenser, men alla är motiverade att samarbete kring det här viktiga ämnet. Mer konkret kommer vi bland annat att ta fram ett gemensamt kursmaterial, arrangera ett Challenge Lab för studenter och ett Hackaton, säger Christine Mulder, innovationsrådgivare på Högskolan i Skövde och projektledare för arbetsområdet.

   Huvudtalare från Irland och Nederländerna

   Under den första dagen står en rad föreläsningar på schemat i Portalen. Dagens två huvudtalare är Catherine Carty, Unesco Chair project manager vid Munster Technological University, Irland som föreläser om ”The Principles of the Sustainable Development Goals” och Arjen Wals, professor Transformative Learning for Social-Ecological Sustainability vid Wageningen University, Nederländerna, som talar om ”The Role of Higher Education in Preventing Socio-Ecological Collapse”. Föreläsningarna är öppna för Högskolans personal och studenter.

   Under dagen hålls även presentationer om hållbar utveckling av Constantine Manasakis, Economist and associate professor, universitetet på Kreta och Alexandre Geffroy, Research engineer in sustainable development and social responsibility, universitetet i Rouen. I programmet ingår även en rundtur på campus.

   – Vi vinner alla på att jobba med de här frågorna. Hållbar utveckling är en av våra viktigaste kärnfrågor och det är otroligt kul att se vad vi kan åstadkomma om vi bara jobbar mot gemensamma mål, över nationsgränser och tillsammans. Lärosäten, runt om i världen, har ett ansvar att undervisa studenter för att hantera de samhällsutmaningar vi står inför och där hållbar utveckling är en, säger Christine Mulder.

   Heldag på ASSAR och historiskt besök

   Dag två kommer besökarna att tillbringa på ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde och förutom en rundtur på ASSAR är det ett fullspäckat program för att starta arbetet inom projektets olika delar. Högskolans samarbetspartner Industrial Development Center (IDC), Skövde kommun och Skaraborgs Sjukhus får dessutom möjlighet att berätta om sina verksamheter. I samband med dagarna i Skövde kommer det även erbjudas möjlighet att besöka Naturum vid Hornborgasjön, Varnhems klosterkyrka och intilliggande Kata gård.

   INGENIUM är till stor del finansierat av EU och alliansen mellan de tio lärosätena är i första skedet finansierat fram till 2026. I alliansen ingår förutom Högskolan i Skövde lärosäten från Tyskland, Italien, Rumänien, Bulgarien, Irland, Finland, Grekland, Spanien och Frankrike.

   Läs mer om INGENIUM

   Kontakt

   Innovationsrådgivare

   Vicerektor för internationalisering/Bitr. professor i biovetenskap

   Publicerad: 2023-09-12
   Senast ändrad: 2023-09-12
   Sidansvarig: webmaster@his.se