Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   UKÄ fastställer: hög kvalitet på Högskolans distriktssköterskeutbildning

   Publicerad 15 mars 2023

   Samtliga distriktssköterskeutbildningar i Sverige har på regeringens uppdrag granskats av Universitetskanslersämbetet, UKÄ. Distriktssköterskeutbildningen vid Högskolan i Skövde får bedömningen Hög kvalitet. – Det är en kvalitetsstämpel för vår utbildning och det visar att vi jobbar på rätt sätt, säger Susanne Källerwald, prefekt/lektor i omvårdnad.

   G-huset entré en vårdag

   Specialistsjuksköterskeutbildningen till distriktssköterska ges vid 13 svenska universitet och högskolor. Vid sju av lärosätena fick utbildningarna omdömet hög kvalitet. Vid övriga var omdömet ifrågasatt kvalitet och examensrätten står nu på spel. Men Högskolan i Skövde tillhör den förstnämnda kategorin.

   – För Högskolan i Skövde betyder det oerhört mycket. Alla lärosäten har inte passerat och det är ganska många som har ifrågasätt kvalitet, så vi är givetvis jättestolta över att det går bra för oss. Vi vet att vi har en bra utbildning och var ganska säkra på att den här granskningen skulle gå bra för vår del, så verkligen jätteroligt ändå att vi klarade oss så bra. Distriktssköterskor behöver en bra utbildning med sig för de har verkligen ett stort och ansvarsfullt arbete då de hanterar patienter från vaggan till döden, säger Susanne Källerwald.

   Värdefullt kvitto

   Den sammantagna bedömningen grundar sig i de underlag UKÄ har begärt in från Högskolan och även i intervjuer med personal på Institutionen för hälsovetenskaper.

   Utifrån fyra olika bedömningsområden; förutsättningar, utformning, genomförande och resultat, studentperspektiv samt arbetsliv och samverkan, har en bedömargrupp granskat utbildningarna. Bedömargruppen består främst av sakkunniga, men även företrädare från arbetslivet och studentrepresentanter ingår.

   – Vi gör en självvärdering som lämnas till UKÄ och som bedömargruppen med experter går igenom. Därefter sker intervjuer och en dialog om de olika områdena som ingår i utvärderingen.

   Susanne Källerwald konstaterar att det är en omfattande kvalitetsgenomgång av utbildningsprogrammet.

   – Det är värdefullt för oss och ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt. Vi har otroligt bra kompetens bland lärarna för att leverera hög kvalitet på utbildningen.

   Hur kommer ni att fira det här på Institutionen för hälsovetenskaper?

   – Det blir tårta!

   Kontakt

   Lektor i omvårdnad

   Publicerad: 2023-03-15
   Senast ändrad: 2023-03-15
   Sidansvarig: webmaster@his.se