Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Forskning kring äldre på seniormässan i Skövde

   Publicerad 26 september 2022

   Imorgon är den populära seniormässan tillbaka i Arena Skövde. Från Högskolan i Skövde deltar Skaraborgs Hälsoteknikcentrum tillsammans med samverkanspartners på mässan. Det blir full aktivitet i montern och framträdande på scenen.

   Två damer testar lägenhet för Baltse@nior

   Skaraborgs Hälsoteknikcentrum (SHC), Högskolan i Skövde är en samverkansarena, kunskapscenter och testbädd med fokus på innovation, forskning och utbildning. I SHC samverkar Högskolan med näringsliv, offentlig sektor, akademi, organisationer, innovationsaktörer och civilsamhälle. Under morgondagen kommer representanter från SHC att finnas på plats på seniormässan. Mässan är ett populärt evenemang som vänder sig till alla seniorer, 60-plussare, pensionärer och levnadsglada människor.

   Deltar med monter

   På Seniormässan kommer SHC visa och berätta om olika aktiviteter och forskningsprojekt. Besökarna får bland annat se äldredräkten. På Högskolan genomförs simulering i äldredräkt där blivande sjuksköterskor får uppleva de begränsningar åldrandet kan innebära. De tre företag som SHC har pågående samverkansprojekt med är dessutom på plats i montern. RolloGuard visar bromsande hjul på rollator för att förhindra fall, Salusmea visar upp sitt mobila trygghetslarm, och Safebase berättar om sina sensorer som registrerar närvaro, tid och aktivitet i säng. I montern kommer besökarna även kunna möta äldre personer som testat de olika hjälpmedlen.

   – Äldre personer, studerande och kommunal vård- och omsorgsverksamhet är viktiga aktörer i SHC:s verksamhet och jag hoppas att det väcks ett intresse hos de som besöker vår monter att komma på studiebesök och delta i aktiviteter, säger Catharina Gillsjö, projektledare och biträdande professor i omvårdnad på Högskolan i Skövde.

   Klockan 13:15 presenterar Catharina Gillsjö tillsammans verksamheten vid SHC. Med på scenen finns även Wivianne Johansson som berättar om hur det är att delta i olika aktiviteter som testperson.

   – Jag ser fram emot att få presentera och visa de aktiviteter som pågår i SHC som studiebesök, olika tester samt simulering i äldredräkt både i monter och i presentation på mässan. Det känns också väldigt roligt att de tre företag som vi har projekt tillsammans med finns på plats och kan berätta om sina innovationer, det arbete vi gör tillsammans samt värdet det har för dem, säger Catharina Gillsjö.

   Kontakt

   Bitr. professor i omvårdnad

   Publicerad: 2022-09-26
   Senast ändrad: 2022-09-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se